Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Traça posa en marxa el projecte "A un grau" amb una sèrie d'intercanvis artístics en diversos espais de Ripollet

Del 16 al 20 d'octubre, es duran a terme tot un seguit d'actuacions artístiques a la ciutat, en les quals participaran tant artistes i col·lectius de Ripollet com altres de fora, vinguts d'Argentina, Múrcia i Andalusia.

El grup d'artistes que participen a les jornades del projecte "Grau 0" s'han trobat aquest dilluns, 16 d'octubre, per tancar els detalls dels diversos actes..
El grup d'artistes que participen a les jornades del projecte "Grau 0" s'han trobat aquest dilluns, 16 d'octubre, per tancar els detalls dels diversos actes.

L'entitat Traça, grup promotor de la fàbrica d'arts i creació de Ripollet, posa en marxa aquesta setmana el projecte "A un grau", un laboratori artístic-social per generar un canvi real en l'entorn de Ripollet. Del 16 al 20 d'octubre, té lloc la primera fase del projecte amb el nom "Grau 0", una sèrie d'intercanvis entre artistes de dins i fora de Ripollet, així com d'agents socioculturals de la ciutat i també amb la implicació de persones que coneixen, treballen i pensen en Ripollet. Així doncs, s'organitzen durant aquests dies tot un seguit d'accions culturals obertes i gratuïtes en diferents espais de la ciutat. La proposta compta amb el suport de Populus Labora.

Cartell Grau 0 - 161023.jpg

"Grau 0" disposarà de la participació d'artistes vinguts de fora del municipi, com l'artista visual argentina Nora Ancarola, l'artista murcià Juan Antonio Cerezuela o el gestor cultural i performer sevillà José Antonio Delgado; que compartiran espais i experiències amb altres artistes i col·lectius de Ripollet, com ara el grup musical Uncommon, l'alumnat de 4t d'ESO, 1r i 2n de Batxillerat i l'equip docent de les assignatures de Problemàtiques socials i l'optativa de Visual i plàstica de l'INS Lluís Companys, i altres artistes locals com el músic i comunicador Benjamín Villegas i l'artista visual i escriptora Neus Requena, entre altres.

L'objectiu d'aquestes jornades artístiques i socials és buscar respostes col·lectives a la pregunta "Per què marxem o ens quedem en un lloc?". Tots els artistes participants i les seves aportacions tindran en compte conceptes com ara l'exili cultural, els moviments migratoris a la ciutat i la realitat cultural i sociolaboral del jovent.

Podeu consultar el programa complet d'activitats en aquest enllaç.

Redacció ripollet.cat - JS

ripollet-cul-traça-grau-zero-presa-imatges-161023-5.JPG