Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot un mes de Sant Jordi a Ripollet

La programació del Sant Jordi d'aquest any s'estén pràcticament durant tot el mes, amb xerrades, tallers, exposicions, presentacions, espectacles i la fira del 23 d'abril. Enguany, la lectura i la il·lustració comparteixen protagonisme.

El regidor de Cultura, Roger Bayó, durant la roda de premsa de presentació dels actes de Sant Jordi 2024..
El regidor de Cultura, Roger Bayó, durant la roda de premsa de presentació dels actes de Sant Jordi 2024.

Ripollet celebrarà un mes d'abril ple d'actes amb motiu del Sant Jordi 2024. Pràcticament durant tot el mes hi haurà activitats relacionades amb aquesta festivitat que tindrà el gran centre neuràlgic el mateix dia 23.

Tal com ha explicat aquest matí en roda de premsa el regidor de Cultura, Roger Bayó, l'Ajuntament de Ripollet, a través de la regidoria de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ja ho té tot a punt per a la celebració de la diada de Sant Jordi al municipi. Aquest any, la programació s'estén pràcticament per tot el mes, amb un conjunt d'activitats ben diverses i adreçades a tots els públics. Aquest any, "la il·lustració assoleix un gran protagonisme, juntament amb la lectura, com a instrument que vehicula l'art i el relat alhora", ha explicat Bayó. En aquest sentit, la imatge d'aquest Sant Jordi és la figura del tradicional conte de la Caputxeta, que surt d'un llibre a lloms del llop.

Així mateix, la Caputxeta també és l'eix central d'una de les exposicions que trobarem a la Sala 1 del Centre Cultural, 'Dibuixem contes: La Caputxeta', on veiem més de 20 versions d'aquest personatge, elaborades pels membres de l'entitat RipoArt. Finalment, la il·lustració també està present a l'exposició 'Pròleg', de la Sala d'Art del Centre Cultural, a càrrec de Noa García i Laura Cerrillo, on es pot veure el procés creatiu que hi ha rere l'elaboració d'un conte infantil.

sant jordi.jpg

El gran centre neuràlgic del dia 23 d'abril serà la plaça de Pere Quart, on s'instal·larà l'Espai del llibre i la lectura de la Biblioteca Municipal, de 9 a 20 hores. Allà s'hi ubicaran les parades de llibres i roses, ja sigui de llibreries i floristeries de la ciutat o bé de les diverses entitats que hi volen participar. A la plaça de Pere Quart, també s'hi trobaran les parades d'escriptors/es i il·lustradors/es locals. Pel que fa al nombre de participants, com ha explicat el regidor, "encara que el dia 23 d'abril sigui entre setmana, això no ha fet disminuir significativament la participació en la fira i a banda de les floristeries i llibreries, hi haurà prop d'una vintena d'entitats locals, i una desena d'autors/es i il·lustradors/es". A més, com és habitual, Ripollet Ràdio oferirà una programació especial en directe des del seu estand, durant el matí.

El CIP Molí d'en Rata i la Biblioteca Municipal s'afegeixen un any més a la celebració de la Diada, amb l'organització de diverses activitats, com presentacions de llibres, exposicions i tallers. Quant al CIP, algunes de les activitats estan lligades a l'exposició "Contes en guerra", a més de lligar amb Sant Jordi les activitats habituals dels cicles 'El museu endolceix les festes' i 'Juga amb la història'. Pel que fa a la Biblioteca, a banda de donar veu a les autores i autors locals, també oferirà una sessió especial de l'Hora del conte dedicada a la llegenda de Sant Jordi i col·laborarà amb l'Oficina de Català i el CIP Molí d'en Rata en l'organització de l'espai de jocs de taula "El museu dona joc".

Algunes entitats culturals i centres educatius també oferiran activitats durant el mes d'abril, com una ballada de sardanes, un recital de poesia, caramelles o lectura de poemes. També podrem gaudir de la Revetlla de Sant Jordi, el 22 d'abril, a l'Espai M. Aurèlia Capmany, amb unes Nits de Música especials. I, finalment, el 27 d'abril, hi haurà una cercavila i un concert de tunes, organitzats pel Centro Aragonés de Ripollet, en homenatge al seu patró Sant Jorge.

Es pot consultar el programa complet aquí

Redacció Ripollet.cat - DVT / NdP