Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tornada a l’escola una setmana abans amb una rebaixa en la ràtio de P3 als centres públics

Comença el curs escolar aquest dilluns, 5 de setembre, sense restriccions COVID i amb menys alumnes per aula a P3. S’estrena d’aquesta manera el nou calendari escolar, que avança la tornada a l’escola una setmana vers l’any passat.

Aquest dilluns, 5 de setembre, ha arrencat un nou curs escolar. Sense restriccions COVID, s’estrena el nou calendari escolar que s’avança una setmana, respecte a l’any passat. El curs escolar a Ripollet arranca amb una important novetat a les escoles públiques, la baixada de la ràtio a P3 a 20 alumnes per aula. Enguany, s’han inscrit 309 infants a P3. A l’escola concertada, la ràtio es manté a 25 alumnes per classe. Per altra banda, el curs dels alumnes d’ESO començarà aquest dimecres, 7 de setembre. Aquest any, inicien 1r d’ESO a Ripollet un total de 472 alumnes i es manté la ràtio de 30 alumnes.

Entre les novetats del nou curs escolar, destaca que l’escola Anselm Clavé passa a tenir doble adscripció, a l’Institut Lluís Companys i ara també al Palau Ausit. Aquest any també s’amplia el nombre d’aules: l’escola Anselm Clavé recupera una aula de P3 i l’Institut-Escola Els Pinetons, la 3a aula de 1r d’ESO, com els instituts Can Mas, Lluís Companys i Palau Ausit.

D’altra banda, creix significativament el nombre de places reservades a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE), que abans eren d’una mitjana de 2 per aula i ara s’amplien, segons la demanda i la valoració, entre les 3 i les 9 places de NESE.

Quant a les Escoles Bressol Municipals, enguany s’han exhaurit les places, principalment per la recent gratuïtat de P2 decretada per la Generalitat i la tarifació social de la resta de grups aprovada per l’Ajuntament. Per la seva part, l’Escola Municipal de Música es manté estable, amb 66 matrícules i el Centre de Formació de Persones Adultes Jaume Tuset continua amb molta empenta, amb 571 matrícules.

Millores a les escoles

Com cada any, durant les vacances escolars, l’Ajuntament ha aprofitat per fer reparacions i millores als centres educatius. Amb un cost de prop de 74.000 €, a l’escola Anselm Clavé s’han fet diferents actuacions a l’edifici antic, amb més de 100 anys d’història, com ara el tractament d’humitats de la planta baixa i la substitució d’una seixantena de lluminàries antigues per LED. També s’ha treballat en la millora del rendiment de la calefacció i les condicions acústiques del menjador. Per altra banda, a l’Institut-Escola Els Pinetons s’han fet modificacions en diversos espais per a usos de laboratori i aula de tecnologia, amb un cost d’uns 17.000 €.