Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna la Nit de tapes del Mercat i les botigues al carrer

Es presenta la cinquena edició de la cita, que es realitzarà dissabte, 1 d'octubre, de 19 a 24 h, a la plaça del Molí i la rambla de Sant Esteve.

L'Ajuntament de Ripollet ha proposat recuperar la tradicional nit de tapes del Mercat Municipal, juntament amb el comerç al carrer, que no se celebra a la ciutat des de l'any 2018. Es tracta de la cinquena edició, amb un nou format a l'estil de l'Enfira't de primavera, sortint al carrer, i on la gastronomia i les compres convisquin amb la música en directe i l'ambient festiu. Així es va explicar aquest dilluns, 19 de setembre, durant la presentació de la V Nit de Tapes i botigues al carrer, que està coorganitzada amb l'Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal i la Unió de Comerciants de Ripollet.

Sortir a la plaça del Molí permetrà que hi hagi més espai per als estands i una zona de pícnic per degustar les tapes que oferiran sis parades del Mercat Municipal, tant de carn i embotits com de peix i de pesca salada. A més, hi haurà begudes a cada parada. Pel que fa a les botigues al carrer, estaran instal·lades a la rambla de Sant Esteve. Hi ha previst que surtin al carrer entre 12 i 14 establiments, amb productes variats com ara moda, llaminadures, llibreria i formació, entre altres. A la rambla de Sant Esteve també hi estarà ubicat l'escenari, on s'oferirà música en directe.

ripollet-eco-5a-nit-tapes-presentacio-190922-5.JPG

Sergi Vera, president de la UCR; Txell Caler, regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, i Susana Rodríguez, presidenta de l'Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal, durant la presentació de la V Nit de Tapes i botigues al carrer.

En la roda de premsa d'aquest dilluns, la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler, ha explicat que es manté la línia de "reivindicar el producte de qualitat i proximitat del Mercat i del comerç local, per tal d'incentivar aquest sector, de cara a la tardor". "Calen iniciatives com aquesta i tenim experiències com l'Enfira't, a la primavera, que va estar molt bé, amb el tema del menjar i la participació de la gent, en un ambient festiu", ha assegurat Sergi Vera, president de la UCR. "També és molt maco poder gaudir i passar-ho bé amb els teus clients", ha afegit la Susana Rodríguez, presidenta de l'Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal.

Tant el Mercat com el comerç local han coincidit a dir que estan notant una baixada de vendes des de la primavera i que la tornada de vacances està essent dura, amb una previsió no gaire optimista. "Això implica fer més esforços, més campanyes i ser originals per incentivar que els veïns i veïnes es quedin a Ripollet per comprar i no marxin a altres poblacions", ha comentat el president de la UCR. En aquest sentit, la regidora Txell Caler ha avançat que el consistori està a punt d'iniciar un estudi sobre hàbits de consum entre la ciutadania, que s'estendrà al Mercat, "per saber com es compra i què pensa la ciutadania que falta al municipi, per donar eines tant al comerç com a nosaltres mateixos, per poder ajudar-los".

NdP

CARTELL.jpg