Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El grup The Foxholes del ripolletenc Jonah Luke publica el seu 10è disc

'Hex' és el títol del 10è àlbum del grup The Foxholes, liderat pel ripolletenc Jonah Luke. Es tracta d'un disc instrumental i conceptual, en el qual hi ha una cançó amb cors de la Societat Coral "El Vallès".

El grup musical The Foxholes porta ja 15 anys en el món de la música i els seus membres les han vist de tots colors. Però mai havien viscut una activitat tan intensa com en els darrers dos anys, en els quals han publicat fins a tres llargues durades. Aquest 2021 estrenen el seu 10è disc, 'Hex', un àlbum de rock progressiu instrumental i conceptual. En el disc col·labora la Societat Coral "El Vallès" amb uns cors en una de les cançons.

 

PROTAGONISTES DEL PRIMER PLA DE "LALLANA"

"Sons de bruixeria i les veus de la SC "El Vallès" al nou disc de The Foxholes"

Hem conversat amb el ripolletenc Jonah Luke, guitarrista i cantant del conjunt, i amb Ángel Millán, bateria, que ens han explicat més detalls d'aquest nou treball discogràfic.

 

Heu passat dos anys molt intensos. Malgrat la pandèmia, heu publicat tres discos.

Sí, ara frenarem una mica. La raó de tanta producció i publicació és la situació de pandèmia que vam viure. Com que no podíem tocar, ens vam entretenir d'aquesta manera. Ara intentarem frenar una mica i mirarem de fer algun concert, i així presentarem els tres CD a la vegada (riures).

Què es trobarà la gent que escolti el vostre darrer disc 'Hex', el 10è de la vostra trajectòria?

Es trobarà que totes les cançons són instrumentals. A més, com en els darrers discos, apostem per les composicions de rock progressiu amb cançons més llargues.

D'on surt el títol, 'Hex'?

Hex vol dir encanteri en anglès. El treball tracta de les bruixes i la bruixeria. Ens hem inspirat en dues dones reals que van ser condemnades per bruixes. Són els dos personatges que inspiren els temes Elvira i Corey, que és el cognom d'un matrimoni de Salem que va ser condemnat falsament de bruixeria.

Les melodies tenen un so oníric, fosc, de misteri...

És la sonoritat i l'ambient que volíem crear i crec que ho hem aconseguit. A més, hem comptat amb el suport del nostre productor, Txosse Ruiz que, amb el seu material i el seu saber fer, ens ho ha posat molt fàcil per aconseguir-ho.

Col·laboreu amb la Societat Coral "El Vallès" en un tema. Com sorgeix la idea de treballar plegats?

Mentre preparàvem el disc, escoltava les gravacions prèvies de Corey i m'imaginava uns cors, unes veus més agudes com de nenes maleïdes. Se'm va ocórrer que aquesta part l'havia de gravar una coral. Com jo soc de Ripollet, vaig pensar a contactar amb l'entitat i van estar encantats de fer aquesta col·laboració. Hi ha una part de veus blanques, que representen el rol de les nenes, i cap al final de la cançó fan uns cors de veus mixtes, que fan molta por. L'important és que el resultat funciona.

El disc és conceptual amb aquest tema central de la bruixeria. Com sorgeix la idea?

Sempre tinc una llista d'artistes gràfics que em criden l'atenció i que m'inspiren de cara a un possible futur disc. M'agradava molt l'il·lustrador Michael Hsiung, que dibuixava mags. Li vaig preguntar per la possibilitat de fer una bruixa. A partir d'aquesta il·lustració, la primera cançó que vaig compondre, i l'ambient que es va crear, es va desenvolupar la idea final de dedicar tot el disc al tema de la bruixeria, els encanteris... És un disc per agafar por (riures). No l'escolteu a les fosques.

 

Podeu escoltar l'entrevista íntegra a: https://www.ripolletradio.cat/2021/09/30/info-setmanal-30-09-2021

 

JS