Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'obre la inscripció per a una quarantena de cursos, tallers i formacions del Centre Cultural

Les inscripcions per als cursos i tallers organitzats per l'Ajuntament es poden fer de forma presencial o en línia, des d'aquest dimarts, 12 de setembre, fins al dia 22 de setembre o fins a exhaurir places. Entre les propostes organitzades, hi ha diferents novetats, dirigides a públic infantil. El Centre Cultural també oferirà una vintena de propostes d'entitats locals. Tota l'oferta de cursos i tallers s'inclou dins la guia "Ripollet és Cultura!", que recull formacions, serveis i recursos culturals de 17 equipaments públics i serveis.

Aquest dimarts, 12 de setembre, s'obre la inscripció per als cursos, tallers i formacions que el Centre Cultural oferirà aquest curs 2023-2024, dirigits tant a públic adult, com a infants i joves i públic familiar. Es tracta d'una desena de cursos i tallers anuals, alguns d'ells amb diferents grups; activitats familiars mensuals i formacions gratuïtes per a entitats locals. Aquestes es duran a terme del 2 d'octubre al 28 de juny de l'any vinent. El programa s'inclou dins de la guia "Ripollet és Cultura!", on es pot trobar tota l'oferta de formació, serveis i recursos culturals dels equipaments públics. El programa de cursos i tallers del Centre Cultural també aplega més d'una vintena de propostes organitzades per entitats locals, les quals gestionen directament les inscripcions i el pagament de cada taller.

El programa de cursos i tallers del Centre Cultural presenta diferents novetats. S'incorpora el taller "Cuines del món", per a persones majors de 16 anys, que vol esdevenir un espai de convivència i intercanvi cultural. També aquest curs trobareu tres noves propostes per a infants de 4 a 12 anys, que són dos tallers de còmic i manga, tres grups de robòtica i un d'experiments científics. Quant a les activitats familiars, es mantenen el taller de cuina en família, adreçat a famílies amb infants de 5 a 12 anys, i el taller d'experiments científics, incorporat l'any passat.

A més, es continuarà apostant per la formació gratuïta a les entitats locals, oferint sis cursos sobre signatura digital, redacció de projectes, memòria econòmica de les subvencions, disseny gràfic, inclusió social i organització d'activitats al carrer.

Tallers i cursos de les entitats i altres equipaments

Com és habitual, el Centre Cultural allotja un bon nombre d'entitats locals, que ofereixen les seves pròpies activitats a les sales de l'equipament. Aquestes són de caràcter ben divers, com ara fotografia, ioga, ball, literatura, teatre, manualitats o robòtica. Per inscriure's en algun d'aquests cursos, cal adreçar-se directament a les entitats que el desenvolupen. Trobareu tota la informació detallada a la guia "Ripollet és Cultura!" en aquest enllaç o bé al mateix Centre Cultural.

"Ripollet és Cultura!" també recull l'oferta formativa, de serveis i recursos culturals d'altres equipaments municipals, com ara la Biblioteca Municipal, el CIP Molí d'en Rata, el Teatre Auditori del Mercat Vell, el Casal de Joves o Ripollet Ràdio. També podeu trobar els cursos i tallers de l'Escola Municipal de Música, l'Oficina de Català, diferents equipaments educatius i cívics, el Casal d'Avis, l'Aula d'Extensió Universitària i la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada.

Entre tots els serveis i entitats, un any més, es teixeix una extensa xarxa cultural, que s'adapta, any rere any, a les demandes i necessitats, tant de la ciutadania com de les mateixes entitats, demostrant que "Ripollet és Cultura!".

Les inscripcions per als cursos i tallers organitzats per l'Ajuntament es poden fer de forma presencial (al Centre Cultural o a l'OAC) o en línia, del 12 al 22 de setembre, o fins a exhaurir places.

Redacció ripollet.cat - NdP