Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicia la plantació de prop d'un centenar d'arbres als carrers de Ripollet

La passada setmana van començar els treballs de plantació d'arbres als carrers, la majoria per substituir espècimens morts, aprofitant que és el període d'hivern, el més idoni per executar aquestes tasques.

La Brigada de Jardineria va començar la setmana passada la replantació de prop d'un centenar d'arbres, començant per aquells que se subministren amb arrel nua i necessiten amb urgència un substrat on arrelar-se, com és el cas dels aurons que s'estan plantant, entre altres carrers, a la rbla. de Sant Jordi. En aquesta via es plantaran intercaladament freixes, que ja es van començar a plantar en anys anteriors i estan prosperant correctament. També es plantaran tamarius, de port petit, per substituir pruneres en carrers estrets; paulònies al c. de Cerdanyola, i sapindal o jabonero de la China i lledoners en carrers més amples, com el c. de Collserola.

Abans de dur a terme aquesta tasca, des de la Regidoria de Protecció del Medi, s'ha estudiat la causa de la mort de l'arbre i les condicions de l'espai per valorar la possibilitat de replantar un arbre de la mateixa varietat o canviar-la per una altra que suporti millor les condicions on es troba ubicat. Les causes de la mort són molt variades, però destaquen, especialment, els actes vandàlics, ja sigui per danys produïts a l'escorça; vessaments d'elements químics als escocells, com aigua de fregar amb lleixiu, o concentració de pixats de gossos. També han mort molts arbres per la falta d'adaptabilitat de la varietat o per malaltia, com la que provoca el paràsit (xylotrechus chinensis) que està afectant les moreres.

En principi, s'escullen varietats autòctones, tot i que els darrers anys, tenint en compte els efectes que comencen a observar-se en els arbres a causa del canvi climàtic, s'opta per escollir arbres que puguin arribar a adaptar-se millor a les altes temperatures, la manca de pluja o atacs d'insectes nouvinguts, com ha ocorregut recentment amb les moreres.

NdP