Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'inicia el Projecte Singulars, amb la logística, l'electricitat i l'electrònica com a protagonistes

L’Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa el Projecte Singulars, un programa formatiu per a joves en col·laboració amb l’Ajuntament de Badia, Barberà Promoció i l’empresa de formació Levelinstrukta. Enguany es posa el focus en els sectors de la logística, l’electricitat i l’electrònica.

L’Ajuntament de Ripollet ha endegat Projecte Singulars, un programa formatiu per a joves d’entre 16 i 29 anys. La formació es posa en marxa en col·laboració amb l’Ajuntament de Badia, Barberà Promoció i l’empresa de formació Levelinstrukta. En l’edició d’enguany es posa el focus en el sector de la logística, que és un element fonamental de qualsevol cadena de valor, i també en els sectors de l’electricitat i l’electrònica, com a elements cabdals per als processos productius de la indústria.

La logística és un sector professional que està consolidat al territori i que, des de fa anys, demanda personal qualificat; al mateix temps, l'increment del comerç electrònic provoca que, cada vegada més, s’aposti per implantar grans magatzems al territori. D’altra banda, l’electricitat és una base de coneixements que dóna sortida a moltes ocupacions diferents, tant les més tradicionals en construcció, com ocupacions en creixement, com ara les instal·lacions d’energies renovables, els automatismes i les telecomunicacions. Els dos itineraris s’han pensat incloent també mòduls com la formació en carretons elevadors o les plataformes elevadores, tenint en compte les necessitats empresarials actuals.

El Projecte Singulars contempla accions d’orientació, acompanyament a la recerca de feina i inserció, visites a empreses i entitats, i tallers. A més, durant el primer semestre de 2023, s’impartiran dues formacions vinculades al sector de la logística i l’electricitat:

  • Activitats bàsiques d’electricitat – 273 hores
  • Operador/a de magatzem – 265 hores

Cada formació inclou accions transversals d’orientació a mida, acompanyament individualitzat, prospecció laboral i pràctiques no laborals a empreses.

Qui i com participar-hi?

Per participar cal tenir entre 16 i 29 anys. Les persones han d’estar inscrites com a demandats d’ocupació i han de ser beneficiàries del programa de Garantia Juvenil. Les persones joves interessades s’han de posar en contacte amb Ripollet Impulsa de l’Ajuntament de Ripollet, al telèfon 935 807 642 o al correu electrònic orientacio@ripollet.cat.

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Redacció ripollet.cat - NdP