Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Se suspèn un altre desnonament a Ripollet sense fixar nova data d'execució

El desnonament suspès estava previst per a aquest dimarts 16 al matí al carrer del Sol i havia de deixar sense pis a una família amb 4 menors d'edat.

Moment de l'arribada de la comitiva judicial..
Moment de l'arribada de la comitiva judicial.

La Saliha es queda a casa seva. Almenys de moment. Aquest dimarts, 16 de novembre, estava previst el seu desnonament del pis al carrer del Sol on hi viu amb tota la família. Són vuit persones que s'havien de quedar sense casa, la Saliha, el seu marit que actualment pateix una discapacitat i els seus 6 fills, 4 d'ells menors d'edat. Quan ha arribat la comitiva judicial a quarts d'11 del matí, els esperaven a la porta de l'immoble un grup de membres de la PAH Ripollet-Cerdanyola i tècnics municipals de l'Ajuntament amb Reyes Muñoz, 2a tinent d'alcalde de Serveis Socials, al capdavant. Després de presentar els informes de Serveis Socials sobre la situació en la qual es troba la família i d'una breu negociació amb el representant de la propietat, la jutgessa ha decidit suspendre el desnonament sense fixar data d'execució.

ripollet-soc-PAH-desnonament-161121-2.JPG

Membres de la PAH a les portes de l'immoble.

"Al final, la comitiva ha tingut en compte tota la situació de la família, l'informe favorable de Serveis Socials i el fet que es veien involucrats 4 menors d'edat, i han decidit suspendre-ho", explicava als mitjans municipals l'Antonio, membre de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca Ripollet-Cerdanyola. Segons explicava la regidora Reyes Muñoz, "la propietat no tanca les portes a oferir un lloguer social, però un dia diuen una cosa i, a la setmana següent, una altra completament diferent". Representants de l'Ajuntament i tècnics municipals es presenten als desnonaments previstos per tal "d'acompanyar la família" i mostrar la seva postura. "Sempre demanem l'ajornament del desnonament i un contracte de lloguer social, perquè és el que les persones amb dificultats necessiten i volen; ells són els primers que volen pagar, però els seus ingressos són baixos, i els fons voltor i altres empreses no els faciliten aquest lloguer social", assenyalava la regidora.

La PAH Ripollet-Cerdanyola ha aconseguit aturar de moment quatre dels cinc desnonaments previstos per aquest mes, però tal com recorda la Jasmina, membre de l'entitat, "hi ha una moratòria fins al 28 de febrer, per tant s'haurien d'aturar tots els desnonaments sense discussió". La Jasmina explica que la PAH va acompanyar a la família de la Saliha durant els diversos tràmits: "La família va presentar l'informe de vulnerabilitat de Serveis Socials, pel qual compleixen tots els requisits, i va sol·licitar un advocat d'ofici, tràmit que hauria d'haver aturat el desnonament, però ahir els van advertir que el tràmit l'havien presentat fora de termini". La PAH considera que "encara que s'hagin presentat els papers amb uns dies de retard, el jutjat hauria de ser prou àgil per a tenir en compte la documentació presentada i tirar enrere aquests desnonaments a famílies en situació vulnerable".

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca denuncia que el Vallès Occidental és la segona comarca amb més desnonaments en el primer semestre de l'any. A Ripollet, durant els primers sis mesos del 2021 es van dur a terme 20 desnonaments.

JS