Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'aprova l'organització i despesa dels electes de l'Ajuntament

Després de la investidura del nou alcalde, dimarts, 11 de juliol, es va celebrar el Ple Extraordinari d'aprovació de la nova organització i la despesa dels electes i grups municipals de la Corporació.

La sessió va començar donant compte dels decrets d'alcaldia d'organització de les àrees de govern i delegació de competències en els regidors/es; nomenament dels tinents d'alcalde, així com dels membres i el calendari de la Junta de Govern Local. També de la constitució dels Grups Municipals i nomenament dels respectius portaveus. Seguidament, es va ratificar la creació de les comissions informatives, la Comissió especial de comptes, el nomenament de representants a organismes supramunicipals i el calendari de la Junta de portaveus i dels plens.

Increment de la despesa

A continuació es va abordar l'establiment del règim de retribucions i indemnitzacions dels membres de la Corporació i l'establiment de les dotacions econòmiques i mitjans materials als Grups Municipals. L'equip de govern (PSC i ERC) va aprovar en solitari l'increment de les persones amb dedicació (passen de 6 a 9 -4 exclusives i 5 parcials) i les retribucions totals anuals que percebran (passen de 228.446 a 336.888 euros). PP, Vox i Decidim s'hi van oposar, aquest darrer ser especialment crític amb la pujada del sou de l'alcalde. Per la seva part, Tirado va contestar que estava en la mitjana de sous del voltant.


Indemnitzacions per assistència

Les perceben només els regidors que no cobren per dedicació exclusiva ni parcial. En aquest mandat les rebran els 9 regidors de l'oposició i 2 del govern sense dedicació. Així, el règim d'indemnització per aquests 11 serà: per Ple, 400 euros; per Junta de portaveus, 200 euros (només els portaveus sense dedicació), per cada Comissió informativa, 200 euros (1 representant de cada partit –només els que no cobren per dedicació). Quant a la Junta de Govern, s'han establert 100 euros per sessió, que només cobraran els 2 regidors del govern sense dedicació.


Dotacions dels grups

Igual que en l'anterior mandat, cada partit rebrà mensualment 700 euros, més 150 euros per cada grup. Així, el PSC rebrà 2.200 euros, Decidim 1.600 euros, ERC 1.000 euros, Vox 1000 euros i PP 850 euros.

Redacció: ripollet.cat