Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S'amplia l'oferta de Casals d'Estiu per al 2023

El període d'inscripció s'obrirà el pròxim 22 de maig. L'oferta inclou 15 propostes d'entitats de lleure i esportives de Ripollet, més l'Escola Esportiva del Poliesportiu Municipal, amb un total més de 2.000 places. Les famílies poden demanar beques i les entitats participants, personal vetllador.

Els infants i joves de Ripollet podran gaudir enguany d'una variada oferta de Casals d'Estiu, que s'ha ampliat d'11 a 16 propostes, amb relació a l'any passat, organitzades per entitats de lleure, esportives i de famílies que formen part de la Comissió de casals d'estiu, juntament amb l'Escola Esportiva Municipal. Els casals, que compten amb el suport del Pla Educatiu d'Entorn, tindran lloc del 26 de juny al 28 de juliol, a diferents espais municipals i ofereixen prop de 2.100 places per a infants i joves de Ripollet. El període d'inscripció s'obrirà el pròxim 22 de maig, de forma presencial o en línia, en funció de cada casal. En aquest enllaç es pot consultar tota l'oferta de casals i la informació necessària sobre la inscripció.

L'AFI El Martinet, Club de Futbol Ripollet, Club Bàsquet Ripollet, CPA Ripollet i Club Tennis Taula Ripollet són les cinc entitats que s'han incorporat aquest any a la Comissió de casals. També formen part d'aquesta comissió el CE La Gresca, CE L'Estel, l'AFA Els Pinetons, l'AMPA de l'escola Gassó i Vidal, Estimat Family, Futbol Sala Ripollet, Escola de Futbol Base, Escola de bàsquet Sant Gabriel, Club Hoquei Ripollet i Club Tennis Ripollet, a més de l'Ajuntament de Ripollet, que organitza l'Escola Esportiva Municipal.

Les entitats portaran a terme els seus projectes als diferents espais escollits, principalment centres educatius i instal·lacions esportives, i l'Ajuntament es farà càrrec, com ho porta fent des de fa anys, de les despeses que es generin de neteja, aigua, electricitat i gas. Igualment, les entitats faran ús d'altres espais esportius i tindran accés gratuït a la piscina municipal. Fins al 16 de juny poden optar a la convocatòria de subvenció per personal vetllador, per a aquells infants i joves que ho necessitin, amb els criteris que es determinen a la convocatòria d'ajudes econòmiques. Es tracta de subvencions per al foment de la inclusió als Casals d'Estiu d'infants i joves amb necessitats educatives especials, mitjançant concurrència competitiva, on l'Ajuntament subvenciona el 100% del seu cost.

També està obert el termini, fins al 18 de maig, perquè les famílies sol·licitin les prestacions econòmiques per als Casals d'Estiu, tramitades per Serveis Socials, amb l'objectiu que totes les famílies hi puguin participar, independentment de la seva situació econòmica.

Escola Esportiva d'Estiu

Cada entitat s'encarregarà de fer la inscripció dels seus casals, mentre que l'Ajuntament tramitarà la inscripció a l'Escola Esportiva d'Estiu, que enguany torna a oferir 180 places per a infants i joves de 5 a 14 anys. Aquest tindrà lloc de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h. A més d'utilitzar les diferents instal·lacions del Poliesportiu, inclosa la piscina, l'Escola Esportiva també ha organitzat activitats a algun parc i a les pistes d'algun centre educatiu del municipi. Les inscripcions de l'Escola Esportiva d'Estiu començaran el pròxim 23 de maig, tant de forma telemàtica com presencial, i finalitzaran el dia 31.

Redacció ripollet.cat - NdP