Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet treballa amb les empreses Sarbus i Font en un protocol contra l'LGTBI-fòbia en el transport públic

L'Ajuntament de Ripollet ha començat a treballar en una campanya conjunta contra l'LGTBI-fòbia al transport públic, concretament, a les línies de bus, amb les empreses Sarbus i Font, juntament amb l'Observatori Contra l'Homofòbia.

L'objectiu és aprovar un protocol de prevenció, detecció i intervenció contra l'LGTBI-fòbia a les línies de bus, que inclogui un pla d'actuació, amb formació per als treballadors i procediments d'actuació. També es vol dur a terme una campanya de sensibilització i conscienciació envers aquest tema, per tal de convertir els autobusos de línia en espais amables i lliures d'agressions LGTB-fòbiques. Ripollet compta amb un total de 9 línies d'autobús, les quals van registrar durant el 2020 més d'1,3 milions de persones usuàries.

 

El regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, ha explicat que "volem que sigui un protocol viu, que es vagi adaptant, mantenint un contacte directe entre l'Ajuntament, les empreses de transport i el servei local d'atenció LGTBI, que atén l'Observatori". Sánchez també ha valorat positivament la predisposició d'ambdues empreses a treballar en aquest tema, les quals consideren important que els seus treballadors sàpiguen com han d'actuar davant una agressió LGTBI-fòbica. Aquesta és una de les línies de treball de l'Ajuntament, en el marc de les polítiques públiques LGTBI al municipi, amb l'objectiu de frenar les nombroses mostres d'odi envers el col·lectiu.

 

Des de principi d'any, s'han registrat 12 agressions LGTBI-fòbiques en el transport públic a l'àrea metropolitana, segons fonts de l'Observatori Contra l'Homofòbia.

 

NdP