Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la reivindicació del 8M

El Comitè de Dones organitza aquest dimecres, 8 de març, diferents actes durant tot el dia a la plaça del Molí. Les activitats del Dia Internacional de les Dones culminaran a les 19 h amb una manifestació que s'organitza per primera vegada a Ripollet.

Imatge de la commemoració del 8M de l'any passat..
Imatge de la commemoració del 8M de l'any passat.

Aquest dimecres, 8 de març, es commemora el Dia Internacional de les Dones i, com és habitual, el Comitè de Dones organitza l'acte central del 8M. La commemoració començarà d'hora, ja que a les 8 del matí s'instal·larà un vinil reivindicatiu als vidres de l'aparcament de la plaça del Molí.

A partir de les 10 h, la reivindicació es trasllada al mercat setmanal amb una paradeta lila, on es repartirà informació tant del SIAD de Ripollet com del funcionament del Comitè de Dones, i es duran a terme altres accions de sensibilització. També es vendran samarretes de l'entitat per poder continuar desenvolupant el seu projecte. A més, durant el matí, està previst que alguns centres educatius de Ripollet s'acostin a la paradeta per fer una acció feminista amb una pintada a terra amb tots aquells que s'hi apropin.

8.png

A la tarda arriba el gran gruix d'actes reivindicatius, a la plaça del Molí, a partir de les 17 h. A les 17.30 h, començarà un taller per elaborar pancartes per a la Manifestació Feminista Unitària de Ripollet que, enguany, ha organitzat el Comitè de Dones, ja que es van trobar amb dones que no poden fer vaga, però volen assistir a un acte reivindicatiu després de la seva jornada laboral.

9.png

La lectura del manifest 8M tindrà lloc a les 18.45 h. A partir de les 19 h, sortirà la Manifestació Feminista Unitària 8M de Ripollet, que comptarà amb la col·laboració de diverses entitats. El recorregut de la manifestació serà el següent: plaça del Molí, rambla de Sant Jordi, carrer de Pau Casals, Calvari, Anselm Clavé, Nou, rambla de Sant Esteve i tornada a la plaça del Molí.

Pòdcast de la Xarxa Lila

En el marc del 8M, Ripollet Ràdio emetrà a les 13 h el segon capítol del pòdcast de la Xarxa Lila, en el qual les seves participants parlaran de l'origen del 8M. El programa es podrà escoltar a Ripollet Ràdio (91.3 FM) i a ripolletradio.cat, en aquest enllaç.

Redacció ripollet.cat – NdP/JS

6.png