Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la reivindicació del 25N-Dia internacional contra la violència vers les dones

El Comitè de Dones de Ripollet celebrarà aquest dijous, 25 de novembre, un acte reivindicatiu al Centre Cultural a partir de les 18 h. Per la seva banda, l'Ajuntament ha començat a repartir la Maleta vermella als centres educatius, un recurs pedagògic per normalitzar la menstruació entre els joves i donar més eines a les nenes i noies.

El Comitè de Dones de Ripollet commemora aquest dijous, 25 de novembre, el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, amb una acció reivindicativa i de caràcter cultural. Per alerta de pluja, l'acte s'ha traslladat al Centre Cultural, i començarà a les 6 de la tarda. El Comitè de Dones donarà veu a les víctimes i supervivents de les violències masclistes amb lectures dramatitzades. Sota el lema 'Totes fem xarxa', l'objectiu del Comitè és permetre a totes les dones dir-hi la seva.

Maleta vermella

Amb motiu del 25N i per tal de fomentar l'apoderament de la dona, l'Ajuntament ha començat a repartir aquesta setmana a tots els centres educatius la Maleta vermella, un recurs pedagògic sobre la menstruació, que ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca municipal i de la Regidoria de Salut Pública. Es tracta d'un recurs que vol ajudar els infants a ampliar la informació que tenen sobre la menstruació femenina; i que ajudi a les nenes i noies a potenciar la seva autoestima i a conèixer millor els seus cicles vitals i emocionals.

25N - Maleta vermella.jpg

Contingut de la Maleta vermella que s'està repartint entre els centres educatius.

L'objectiu és que sigui una eina de normalització de la menstruació, per tal que els centres educatius i els seus educadors puguin fer un acompanyament positiu en els canvis corporals i emocionals que implica la regla per a les nenes, treballant a l'aula i ajudant els infants i joves a entendre, conèixer i respectar els seus propis cossos i els de les seves companyes. Cada escola rebrà aquesta Maleta vermella, que consta d'un lot de quatre llibres i d'uns materials per conèixer la copa menstrual i els diferents productes d'higiene femenina ecològics i segurs, que han estat cedits per Enna - Salud íntima. Els llibres cedits per la Biblioteca són "La regla mola si saps com funciona" (Montena, 2021), "Hola menstruación" (Liana, 2020), "El vermell mola" (Takatuka, 2019) i "Cambios, cambios, cambios" (SM, 2018).

JS