Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la celebració del Dia sense cotxes

El carrer de Balmes estarà tallat al trànsit aquest dijous, 22 de setembre, de 16 a 20 hores, entre els carrers de Padró i Molí d'en Ginestar. S'hi habilitarà un circuit d'educació vial amb bicicleta i activitats de sensibilització.

Ripollet s’adhereix un any més a la commemoració del Dia sense cotxes, que se celebra aquest dijous, 22 de setembre, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Durant tota aquesta tarda, de 4 de la tarda a 8 del vespre, el trànsit estarà tallat al carrer de Balmes entre Padró i Molí d'en Ginestar. En l'espai pacificat de vehicles, s'hi habilitarà un circuit d'educació vial amb bicicleta i activitats de sensibilització.

Com dèiem, s'habilitarà al carrer de Balmes un circuit d'educació vial amb bicicleta (de 16 h a 20 h), per promoure el bon ús de la bicicleta. També s'hi acostarà el servei R-Bici de lloguer gratuït de bicis, que estarà ubicat al carrer de Balmes de 18 a 21 h. A més, durant la tarda, es durà a terme una activitat de sensibilització, juntament amb la Comissió de persones amb discapacitat. Es realitzarà una sèrie de passades amb cadires de rodes (10 cadires). El Grup Social ONCE també oferirà una proposta de sensibilització, de 16 a 18 h, amb diferents materials per conscienciar i explicar les dificultats d'autonomia de mobilitat que han de superar sovint les persones cegues o amb dificultats visuals.

Valoració positiva de l'activitat Pedala i Natura

Les activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat s'han estat fent durant aquests dies a Ripollet, per conscienciar sobre la necessitat de canviar la nostra mobilitat per fer-la més sostenible. Una de les activitats noves d'aquesta edició ha estat Pedala i Natura, una pedalada per la ciutat que es va dur a terme dissabte passat, 17 de setembre.

IMG20220917095625.jpg

Foto de família dels participants a l'activitat Pedala i Natura.

A les 9.30 hores, els participants es van trobar al mòdul Rbici del parc del riu Ripoll, i van seguir l'itinerari marcat. Primer pel passeig del riu Ripoll en direcció cap a Montcada. Es va fer una aturada abans de pujar cap al Camí de la Serra per detallar la importància de recuperar el riu Ripoll i entendre el perquè de la retirada dels horts i la canya americana.

Un cop arribats al Camí de la Serra, es va remarcar la importància de la preservació d'aquest entorn natural, amb Mas Duran com a corredor biològic. La tercera parada es va portar a cap al parc dels Pinetons. Aquí es va parlar de l'entorn natural de Ripollet i de la importància que tenen aquests espais per a les persones, com a espais de benestar, esport, gaudi, i també com a espais reguladors de la temperatura i humitat de la ciutat.

La valoració del grup va ser molt positiva, i tots ells van recalcar que els agradaria repetir l'experiència i poder gaudir en el futur d'una altra sortida com aquesta.

JS