Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet s’adhereix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat

L’Ajuntament de Ripollet s’ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre, amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Ripollet torna a participar aquest any a la Setmana Europea de la Mobilitat (European Mobility Week), que ja s'està celebrant des del passat dia 16 de setembre i que s'allargarà fins aquest pròxim divendres dia 22, que serà el Dia Sense Cotxes. En aquest marc, és justament el dia 22 l'escollit per l’Ajuntament de Ripollet per dur a terme diferents activitats, que tindran lloc durant la tarda, al parc del riu Ripoll. A banda d’un circuit de seguretat viària, també es realitzaran altres activitats de sensibilització, així com un recorregut en bici pel vial del riu Ripoll i un taller de manteniment de bicicletes.

Amb tot això, els objectius principals de la Setmana Europa de la Mobilitat són:

 • Estimular l'ús  sostenible del vehicle per part dels ciutadans.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

Programa d'activitats

 • De 17 a 19.30 h. Circuit de seguretat viària i activitats al parc del riu Ripoll.
  Circuit per a patinets i bicicletes, amb la col·laboració de la Policia Local. Durant la tarda, es duran a terme diferents activitats de sensibilització, juntament amb la Comissió de persones amb discapacitat i el Grup Social ONCE, amb l’objectiu de conscienciar i explicar les dificultats d'autonomia de mobilitat que sovint han de superar les persones amb discapacitat. També hi serà present Ripollet Pedala, per donar a conèixer el servei de repartiment en bicicleta de comandes realitzades en línia als comerços i paradistes de Ripollet.   
 • De 17.30 a 19.30 h. Taller ‘Manteniment de la bicicleta’ del programa Reparat als municipis de l'AMB.
  Al parc del riu Ripoll (a la zona de taules). S’ensenyaran diferents recomanacions per allargar la vida de les nostres bicicletes i la comoditat del seu ús, tot aprenent quins són els punts principals i les tècniques de manteniment dels frens, eixos i canvis. També s’ensenyaran les tècniques per recuperar l’alineació de les llantes, la fixació de pedals i del manillar, així com a reparar una punxada. Activitat gratuïta per a totes les edats. Recomanada per a infants a partir de 10 anys. Cal inscripció prèvia a casanatura@ripollet.cat o a protecciodelmedi@ripollet.cat.

 

 • De 18 a 19.30 h. Recorregut en bici pel passeig del riu Ripoll.
  Punt de trobada: mòdul R-bici del parc del riu Ripoll (aquells que no disposin de bicicleta, podran fer ús del servei de préstec de l'R-bici). Cal portar casc!
  Recorregut en bicicleta, organitzat des de Casa Natura, que recorrerà el carril bici paral·lel al riu, des de Montcada fins a tocar Barberà del Vallès, fent aturades per explicar les obres de recuperació i els canvis a les lleres. Finalitzarà al parc del riu Ripoll, gaudint d'una llimonada per a tots els participants. Activitat gratuïta per a totes les edats. Recomanada per a infants a partir de 6 anys. Es recomana fer inscripció a casanatura@ripollet.cat.

Redacció ripollet.cat - DVT