Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet recupera l'esplendor del Corpus

Aquest any, el Corpus, festivitat d'interès local, ha recuperat tota la seva esplendor amb diferents activitats culturals. La proposta ha quedat complementada amb una exposició a l'Arxiu Municipal.

Després d'unes edicions marcades per les mascaretes i la pandèmia, enguany la festivitat del Corpus, duta a terme per l'entitat Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve, ha recuperat tota la seva glòria.

Aquesta festa d'interès local va començar dissabte amb la benedicció de la font de l'Ou com Balla, que va inaugurar la festivitat; i la recollida i tallada de flors, que agafarien tot el seu protagonisme en les catifes de l'endemà.

ripollet-cul-corpus-2023-110623-25.JPG

El diumenge ben d'hora les colles de veïns i entitats col·laboradores van començar a preparar les seves catifes, i és que a partir de les vuit del matí els carrers del centre històric de Ripollet es van començar a omplir de catifes de flors. Al migdia, entorn les 12 h, van quedar enllestides per al gaudi del públic i fins a les 19 h, quan la processó de Corpus Christi va recórrer els carrers del nucli antic.

ripollet-cul-corpus-2023-110623-33.JPG

Els carrers del nucli antic es van omplir de colors amb les catifes florals. Hi havia de totes les mides i representant diferents dibuixos i formes, esdevenint un autèntic espectacle visual per tots els que es van apropar a passejar per contemplar.

ripollet-cul-corpus-2023-110623-77.JPG

A més, d'aquesta proposta, els Trabucaires de Ripollet van realitzar una cercavila i es van ballar sardanes a la plaça de la Constitució, de la mà de l'Associació de Sardanistes de Ripollet. Va complementar aquesta oferta cultural l'exposició fotogràfica "Corpus 2022", a càrrec d'Acció Fotogràfica Ripollet, i els diorames del passat Nadal de l'Agrupació Pessebristes de Ripollet, al local d'aquesta darrera entitat, situada al carrer dels Afores, 14.

ripollet-cul-corpus-2023-110623-82.JPG

Exposició a l'Arxiu Municipal

Aprofitant aquesta festa d'interès local l'Arxiu Municipal va obrir les portes durant la jornada de diumenge, per rebre l'exposició "La riuada de 1962: perspectiva històrica i social d'una catàstrofe al Vallès", produïda per l'Arxiu Comarcal del Vallès Occidental amb la col·laboració de l'Arxiu Municipal i altres arxius de la comarca.

Tot i que estava previst que l'equipament municipal obrís definitivament a partir de dilluns, finalment la seva posada en marxa s'ha hagut de posposar per un problema amb el subministrament elèctric.

ripollet-cul-corpus-2023-110623-5.JPG

Redacció de ripollet.cat - MM