Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa dels Tres Tombs torna als carrers

El passat cap de setmana, Ripollet va recuperar la Festa de Sant Antoni Abat, després de no poder celebrar-se des de l'any 2020. Carruatges i mascotes van omplir els carrers en una jornada multitudinària.

Com és tradicional, les celebracions van començar dissabte, amb l'emotiu pregó a càrrec de l'Anyada de 1948, que enguany festeja els seus 75 anys; i del banderer, l'estimat exmestre del Col·legi Sant Gabriel i apassionat de la Festa de Sant Antoni, José Luís Moreno. La Sala d'Actes del Centre Cultural es va omplir de gom a gom i no va faltar el record per al darrer president de la Comissió organitzadora, Joan Albiñana.

A les portes del casal els esperava la Banda de la Societat Coral "El Vallès", per acompanyar a una nombrosa comitiva, encapçalada per Moreno i el president de la nova Junta, Marc Berenguer, fins a l'ofrena al Monument a la Festa de Sant Antoni Abat. La primera jornada va culminar amb les sardanes i Ball de Gitanes que, pel risc de pluja, es van traslladar sota cobert al pati de l'escola d'Anselm Clavé. Durant el cap de setmana també es va poder visitar el Mercat de Sant Antoni, a la plaça de Pere Quart.


Diumenge va ser el dia gran. Després de l'esmorzar de traginers i l'entrega de coques i la missa, va començar el tradicional recorregut dels Tres Tombs des del recinte firal. Desenes de carruatges i també alguns genets van recórrer els carrers, lluint els seus vestits de traginers en aquesta ocasió tan especial. La caravana va ser enguany de les més nombroses i es va veure, per exemple, la tornada de la carrossa de la Damm, que no venia des de feia molts anys.

Abans que arribessin els carruatges, just davant del Centre Parroquial, totes les persones que així ho van voler, van portar a beneir les seves mascotes. Tot i que la majoria de persones van portar gossos, també es van deixar veure alguns conills i fins i tot un ànec.


ripollet-cul-sant-antoni-abat-tres-tombs-260223-20.JPG

Un cop els carruatges també van ser beneïts, a partir de les 13 h, van desfilar pels voltants de la plaça de l'Onze de setembre i pels carrers preparats per a l'ocasió recoberts de sorra.

Tot i que la jornada va ser freda, milers de ripolletencs i ripolletenques van aplaudir el pas dels Tres Tombs, declarada Festa d'Interès Turístic local, que, per fi, s'ha pogut celebrar després del sotrac de la pandèmia i de recuperar l'alè gràcies a la nova Junta.

ripollet-cul-sant-antoni-abat-tres-tombs-260223-23.JPG

ripollet-cul-sant-antoni-abat-mercadt-260223-4.jpeg

Redacció de ripollet.cat - MM