Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet recorda la importància de les proves ràpides per detectar malalties venèries, en el Dia Mundial de la SIDA

L'Ajuntament se suma al manifest del Comitè 1r de Desembre, que reclama acabar amb l'estigma de les persones amb el VIH.

Amb motiu del Dia Mundial de la SIDA, que es commemora aquest dijous, 1 de desembre, l'Ajuntament de Ripollet se suma a la crida a la responsabilitat comuna de desfer l'estigma que encara avui persegueix les persones amb el VIH. Tal com reclama el manifest del Comitè 1r de Desembre – Plataforma Unitària d'ONG-Sida de Catalunya, Pacte Social contra l'estigma i la discriminació envers les persones amb el VIH i la Sida, es requereix més recursos i un clar compromís i cooperació entre les administracions, els agents socials, les entitats i la ciutadania per tal de garantir els seus drets i millorar la seva qualitat de vida.

Aprofitant aquesta data, l'Ajuntament de Ripollet recorda la importància de les proves d'ITS (prova ràpida de VIH, sífilis i hepatitis C), que s'ofereixen a Ripollet cada darrer dimecres de mes, en conveni amb l'entitat Gais Positius. Es tracta d'un servei anònim, gratuït i confidencial, que requereix cita prèvia trucant al telèfon de l'associació (932 980 642), de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h. A més, coincidint amb el Dia Mundial de la SIDA, Gais Positius realitzarà, com cada any, tallers sobre ITS als cicles formatius de l'Institut Lluís Companys.

NdP