Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet inicia el Projecte Singulars per millorar la inserció laboral de les persones entre 16 i 29 anys en l'àmbit industrial

Les persones que hi vulguin participar han d'estar inscrites en el programa de Garantia Juvenil i al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) com a demandants d'ocupació. Enguany es torna a posar el focus en la indústria del Vallès Occidental.

L'Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa el Projecte Singulars 2022, en coordinació amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i en agrupació amb els ajuntaments de Montcada i Reixac, Badia i Barberà; la fundació Eurecat; l'Escola Tècnica del vestir; l'Associació Bàsquet Beat, i l'Associació Epona. Enguany es torna a posar el focus en la indústria de la comarca, especialment en el treball de les vocacions industrials, donant un pes específic a les funcions del màrqueting digital industrial, a la creació d'entorns virtuals en l'àmbit de la indústria i a la sostenibilitat, que es constata ja com una realitat imprescindible al món laboral. Des de Ripollet Impulsa, es convida a participar-hi a totes aquelles persones joves que reuneixin les condicions i estiguin interessades a realitzar alguna de les actuacions previstes.

Dins el Programa Singulars es contemplen accions d'orientació, acompanyament a la recerca de feina i inserció, visites a empreses i entitats i tallers. A més, durant el primer semestre de 2022 s'impartiran diferents formacions sota el nom de COME2INDUSTRY, relacionades amb les noves vocacions industrials:

  • Transformació digital i economia circular: Nivell d'estudis alt (CFGS, Batxillerat i/o Graus). 235 h en total. Horari de tarda. Es realitza a la seu d'Eurecat, el Parc Tecnològic del Vallès ubicat a Cerdanyola.
  • Programació i manteniment de robots: Nivell estudis mig/baix. 220 h. Dos grups: matí i tarda. Es duu a terme a la seu d'Eurecat, el Parc Tecnològic del Vallès ubicat a Cerdanyola.
  • Comunitats digitals i màrqueting digital: Nivell mitjà/baix. 230 h. Horari matí. Es realitza a la seu de l'Escola Tècnica del vestir, a Sabadell.
  • Confecció i fabricació de pàgines web: Nivell mitjà. 480 h. Horari matí. Es duu a terme a la seu de l'Escola Tècnica del vestir, a Sabadell.

Cada formació inclou accions transversals d'orientació a mida, acompanyament individualitzat, prospecció laboral i pràctiques no laborals a empreses.

Qui i com participar-hi?

Per poder participar cal tenir entre 16 i 29 anys. Les persones han d'estar inscrites com a demandats d'ocupació i han de ser beneficiàries de Garantia Juvenil.

Les persones joves interessades s'han de posar en contacte amb Ripollet Impulsa de l'Ajuntament de Ripollet, als telèfons 93 580 76 42 - 689 606 345, o bé al correu electrònic lgimenez@ripollet.cat.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, d'acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

NdP