Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet homenatja les víctimes de la COVID-19 amb un acte emotiu

El passat divendres davant el CAP Pinetons es va fer l'acte en record de les víctimes de la COVID-19 a Ripollet i en agraïment a tots els serveis essencials durant la pandèmia. Hi va haver parlaments, una encesa d'espelmes i es va enterrar la càpsula del temps amb els desitjos dels ripolletencs pels pròxims 10 anys, a més de música a càrrec de la Societat Coral "El Vallès". L'endemà dissabte es va homenatjar a Maite Martín Val, qui va ser presidenta de l'AV Sant Andreu.

Els representants de les famílies de les víctimes, al final de la seva intervenció.
Els representants de les famílies de les víctimes, al final de la seva intervenció

La primera a prendre la paraula va ser Rosmery Parra, infermera i adjunta a la direcció del CAP Ripollet, que va intervenir en representació dels sanitaris del municipi per agrair l'ajuda i "el confort que hem sentit del poble en tantes ocasions". Parafrasejant Alícia al país de les meravelles, va explicar que durant aquest any i mig els sanitaris s'han sentit igual que la protagonista de la novel·la, "corrent sense parar, empesos cap al buit on semblava que res no millorava, mentre la lluita entre el virus i l'home posen a prova la seva resistència. Només sent intel·ligents i forts, ho resistirem".

Rosmery Parra, durant l'acte d'homenatge a les víctimes de la COVID-19
Rosmery Parra, durant el seu discurs en representació del personal sanitari

El caporal de la Policia Local, José M. Valero, va voler mostrar el seu agraïment a "totes les persones i serveis bàsics que, com la policia, han estat tots aquests mesos en primera línia, els essencials, que sovint són invisibles". També va voler agrair la feina al cos de voluntaris de Protecció Civil de Ripollet.

José M. Valero, durant l'acte d'homenatge a les víctimes de la COVID-19
José M. Valero, caporal de la Policia Local

En representació de les entitats va intervenir Jorge Pérez, de Ripolab HackLab, entitat que altruistament va dedicar-se a l'elaboració de material de protecció mitjançant la impressió 3D dins el grup Coronavirus Maker. Ells van elaborar material com salvaorelles, viseres o ulleres de protecció que van repartir altruistament entre comerços de la ciutat, hospitals i centres sanitaris, amb l'ajuda també de bona part de la població que els va donar material "només per ajudar a superar, entre tots, aquella situació tan difícil".

Jorge Pérez, durant l'acte d'homenatge a les víctimes de la COVID-19
Intervenció de Jorge Pérez, en representació de les entitats

En representació de les famílies de les víctimes, Núria Torregrosa, acompanyada dels seus germans, va agrair la feina de tothom que ha treballat durant els mesos de pandèmia. Va assegurar que "el patiment i l'angoixa viscuda aquests mesos és immesurable, realment esgarrifosa. Qui més qui menys ha patit les conseqüències", si pensem en les famílies de les 75 víctimes i les més de 3.000 persones que han patit el virus. Molt emocionada, va lamentar la situació d'un comiat "sense abraçades ni acompanyament com cal".

Núria Torregrosa, durant l'acte d'homenatge a les víctimes de la COVID-19
Núria Torregrosa, acompanyada dels seus germans, va intervenir en nom dels familiars de les víctimes

L'alcalde de Ripollet, José María Osuna, va cloure l'acte recordant que "la pandèmia ens ha pres moltes coses, moltes víctimes directes i indirectes", entre elles algunes persones il·lustres de qui Ripollet no es va poder acomiadar. Va recordar la gestió que es va fer de la pandèmia, i va anunciar la instal·lació d'un mosaic commemoratiu al lateral del CAP Pinetons en record de la pandèmia i com a símbol d'esperança. Va agrair la feina a tots els col·lectius que han ajudat durant la pandèmia: "el millor que n'hem tret és la solidaritat que s'ha generat, els vincles de solidaritat que avui homenatgem".

José María Osuna, intervenint a l'acte per les víctimes de la COVID-19

L'alcalde Osuna, durant la seva intervenció

Després de les intervencions, coincidint amb el final de l'acte, es va fer una encesa d'espelmes en record de totes les persones que han mort durant els mesos de la pandèmia, una llum "també en homenatge a la tasca dels treballadors, treballadores i persones voluntàries i en reconeixement a l'esperit de superació de tots els ripolletencs i ripolletenques".

Encesa d'espelmes a l'acte d'homenatge a les víctimes de la COVID-19
L'acte va acabar amb una encesa d'espelmes per recordar les 75 víctimes ripolletenques de la COVID-19

L'endemà dissabte al matí les associacions de veïns de Sant Andreu i Can Vargas van homenatjar Maite Martín Val, qui va ser presidenta de la primera d'elles. Martín, mestra jubilada, va morir durant els mesos de la pandèmia víctima de l'amiant. Amb la presència de familiars, amics i representants de partits polítics i entitats; es va descobrir un monòlit creat pel seu marit en la seva memòria.

Monument d'homenatge a Maite Martín
Monument d'homenatge a Maite Martín Val