Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet homenatja el poeta Federico García Lorca en el 85è aniversari del seu afusellament

Ripollet es va sumar el passat dimecres, 18 d'agost, al vespre, a l’homenatge al poeta granadí Federico García Lorca, en el dia en què es commemoraven els 85 anys del seu afusellament a mans de les tropes franquistes.

Representants de les entitats, partits i Ajuntament participants a l'acte.
Representants de les entitats, partits i Ajuntament participants a l'acte

ripollet-soc-lorca-ofrena-180818-3.JPG

Representants de l’Ajuntament, de les entitats i dels partits Decidim i PSC es van aplegar al Racó de Federico García Lorca per fer una ofrena floral al Memorial de l’Any Lorca, inaugurat l’any passat. Durant el parlament de l’acte, Toni Luque, president de Proud Ripollet va recordar els últims dies del poeta, els intents per alliberar-lo i el menyspreu amb el qual va ser tractat i, finalment, afusellat per les tropes de Franco. També es va recordar que, a hores d’ara, encara no s’ha trobat el seu cos.

L’acte d’homenatge a Federico García Lorca se celebra en el marc de la 4a edició de l’Enlorca’t. Durant la Festa Major de Ripollet, que comença la setmana vinent, es duran a terme altres actes dins del programa de l’Enlorca’t. Així, divendres i dissabte, 27 i 28 d’agost, es crearà un mural commemoratiu a càrrec de Zurik. Dissabte 28, a les 22.30 h, la companyia Cámara de Teatro representarà l’obra ‘Yerma’. Finalment, diumenge 29 a la tarda, el parc d’Anselm Clavé acollirà un recital de poesia, a càrrec del Grup poètic del Casal d’Avis.

Els actes de l’Enlorca’t estan organitzats per entitats culturals, socials i veïnals, amb la col·laboració de l'Ajuntament.

 

ripollet-soc-lorca-ofrena-180818-2.JPGripollet-soc-lorca-ofrena-180818-4.JPGripollet-soc-lorca-ofrena-180818-5.JPG