Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet fa un clam contra la violència que pateixen les dones

Divendres vinent, 2 de desembre, s'organitza un taller d'autodefensa per a dones joves, un dels últims actes de commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones.

Ripollet acomiada un mes de novembre dedicat en bona part a la commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquests darrers dies s'ha realitzat el gran nombre d'activitats organitzades pel Comitè de Dones de Ripollet, com a mostra de rebuig a les violències que pateixen les dones. Durant aquest mes de desembre es duran a terme els darrers actes dedicats al 25N.

Per una banda, aquest divendres vinent, 2 de desembre, s'organitza un taller d'autodefensa femenina per a noies a partir de 12 anys, que tindrà lloc a la Sala d'Actes del Centre Cultural, a partir de les 17 h. Cal inscripció prèvia, enviant el nom, cognoms i data de naixement a joventut@ripollet.cat o un DM a l'Instagram @ripolletjove. Per altra banda, els actes de commemoració del 25 de novembre acabaran dijous, 15 de desembre, amb la presentació del Protocol d'abordatge de les violències masclistes de Ripollet actualitzat.

Un clam contra la violència

El gran gruix d'activitats de la jornada reivindicativa del 25N va tenir lloc divendres passat, 25 de novembre. La jornada va començar amb una programació especial de Ripollet Ràdio, on es va retransmetre el pòdcast realitzat per les joves de la Xarxa Lila i també la taula rodona "Treball sexual de les dones: Abolicionisme o regulació", amb testimonis impactants. Els dos espais es poden recuperar a ripolletradio.cat. Mentre en antena sonaven aquestes propostes, va tenir lloc una lectura d'un manifest a l'Espai M. Aurèlia Capmany. L'alumnat de secundària del municipi ha llegit el discurs de Malala Yousafzay quan va rebre el Premi Nobel de la Pau l'any 2014 a Oslo.

IMG-20221125-WA0005.jpg

Alumnes de secundària que van llegir el discurs de Malala Yousafzay a l'Espai Capmany.

Durant la tarda hi ha hagut més activitats dedicades al 25N. Una gran representació d'entitats culturals de Ripollet es van aplegar, a la plaça del Molí, amb motiu de l'acció Escena Violeta, que consistia en una mostra artística de rebuig de la violència masclista amb diverses actuacions. Des d'exhibicions de dansa fins a la presència dels Gegants de Ripollet van tenir cabuda en aquest espai. A les 18 h, va ser el moment de la lectura del manifest davant totes les persones que s'hi havien congregat. Les integrants de la Xarxa Lila, a més, van realitzar una performance anomenada "Les violències que es veuen i les que no es veuen", en la qual van pintar en un mural en blanc un iceberg representant les formes de violència més perceptibles i aquelles que costen més de veure.

MM

Tot seguit, podeu veure fotografies de l'acció Escena Violeta.

ripollet-soc-25N-251122-3.JPG

ripollet-soc-25N-251122-6.JPG

ripollet-soc-25N-251122-11.JPG

ripollet-soc-25N-251122-15.JPG

ripollet-soc-25N-251122-21.JPG

ripollet-soc-25N-251122-27.JPG

ripollet-soc-25N-251122-30.JPG

ripollet-soc-25N-251122-32.JPG