Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet exigeix "Prou excuses!" a la violència que pateixen les dones

Aquest divendres, 25N, es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, amb tot d'activitats reivindicatives, artístiques i solidàries.

Aquest divendres és 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Ripollet s'adhereix a la jornada reivindicativa i solidària amb tot d'activitats que es duran a terme al llarg de tot el dia. Els actes d'aquest 25N comencen a les 11 del matí, amb una emissió especial de Ripollet Ràdio. En el seu 25è aniversari, l'emissora municipal commemora el 25N amb l'emissió del pòdcast realitzat per les integrants de la Xarxa Lila (11 h) i una taula rodona sobre el treball sexual de les dones (12 h). Recordeu que podeu escoltar Ripollet Ràdio a la 91.3 FM o a ripolletradio.cat.

L'Espai Maria Aurèlia Capmany acull també al matí, a les 11.30 h, la lectura d'un manifest per part de l'alumnat de secundària de Ripollet. Les joves estudiants llegiran el discurs de l'activista pakistanesa Malala Yousafzai, quan va rebre el Premi Nobel de la Pau l'any 2014 a Oslo.

Una tarda de reivindicació i art

Les activitats de commemoració del 25N continuaran a la tarda, a partir de les 16.30 h, amb l'acció artística Escena Violeta que tindrà lloc a la plaça del Molí. Diferents entitats i persones a títol individual s'han sumat a la proposta del Comitè de Dones. Durant la tarda es podrà gaudir de contes, poesia, dansa, art, manualitats i, fins i tot, una queimada feminista.

cartell Escena Violeta.jpg

A les 18 h, es durà a terme la lectura del Manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Una mica més tard, a les 18.30 h, les integrants de la Xarxa Lila presentaran la 'performance' Les violències que es veuen i les que no es veuen, amb l'objectiu de visibilitzar tots els tipus de violències que pateixen les dones.

Vi i art contra la violència

El CIP Molí d'en Rata també se suma a la reivindicació del 25N amb una acció artística que tindrà lloc aquest dissabte, 26 de novembre, al matí. A partir de les 11 del matí, es durà a terme l'acció Portadores de desitjos: NO a la violència de gènere!, en la qual les assistents podran pintar amb vi missatges reivindicatius i sensibilitzadors sobre llenços, que es deixaran exposats en el CIP Molí d'en Rata.

Tinta i Vi - Acte contra la Viol. Gènere -1.jpg

Les activitats de commemoració del 25N conclouen dilluns vinent, 28 de novembre, amb el taller d'alfabetització digital Connecta't "Com identificar, prevenir i què fer davant la violència digital". Es tracta d'un taller pràctic, a càrrec de la Fundació Pere Tarrés, per conèixer els factors que fan que es reprodueixin les violències masclistes a les xarxes socials, identificar-les i adquirir estratègies per prevenir-les, així com oferir recursos especialitzats pel tractament i denúncia d'aquestes. El taller començarà a les 18.30 h, i tindrà lloc a la Biblioteca Municipal.

Precisament, la Biblioteca Municipal exposa fins al 30 de novembre la mostra de llibres "Lletres violetes 25N" al voltant la violència de gènere, el feminisme i la igualtat de gènere, amb racons especials dedicats a la caça de bruixes, la sexualitat femenina i a la cosificació femenina.

Podeu consultar tot el programa d'actes amb motiu del 25N en aquest enllaç.

JS