Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet està entre els 6 municipis del Vallès Occidental amb el preu de l'habitatge per sobre de la mitjana catalana

L'Observatori Comarcal publica una nova edició de l’Informe anual de l’habitatge al Vallès Occidental on s’analitzen, amb dades de l'any 2022, els principals indicadors d’habitatge a la comarca.

El nou informe anual de l'habitatge de l'Observatori Comarcal situa Ripollet com un dels 6 municipis del Vallès Occidental on el preu de compravenda de l'habitatge va pujar durant el 2022 i se situa per sobre de la mitjana de Catalunya. Pel que fa al preu del lloguer, Ripollet no està entre els municipis més cars de la comarca i es manté per darrere de municipis com Sant Cugat, Vacarisses, Palau-Solità i Plegamans o Cerdanyola del Vallès, entre d'altres.

Altres dades de l'Informe

Pel que fa a dades més generals de la comarca, destaquen la crescuda en un 13% de la construcció d'habitatges durant el 2022 i un total d'11.683 transaccions de compravenda, el que suposa també un augment del 12.3% respecte a l'últim Informe. Pel que fa als preus, l'Informe del Consell Comarcal del Vallès Occidental també assenyala que, al 2022, les famílies havien de destinar prop d'un 29% dels seus ingressos al lloguer o a l'hipoteca de casa seva. Aquest augment té com a conseqüència que també augmentés en 5.927 persones el registre de sol·licitats d’habitatge protegit, el que marca un màxim històric comarcal, fins a arribar a les 14.259. Tanmateix, com mostra l’Observatori Comarcal, el parc d’habitatge públic a la comarca no disposa dels recursos necessaris per fer front a l’augment de la demanda donat que la construcció d'habitatge protegit ha estat molt limitada durant els últims anys.

Redacció ripollet.cat - DVT