Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet es veu afectada per les restriccions per contenir la COVID-19

El TSJC avala les mesures del Govern que entren en vigor des d'aquesta nit de dijous a divendres, amb una durada de 14 dies. S'implanta el toc de queda d'1 a 6 de la nit, es limiten les trobades socials a un màxim de 10 persones i es restringeix l'aforament a actes culturals, restauració i gimnasos.

El President de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la conferència de presidents de dimecres. Foto: Generalitat de Catalunya..
El President de la Generalitat, Pere Aragonès, després de la conferència de presidents de dimecres. Foto: Generalitat de Catalunya.

Davant l'augment de contagis per COVID-19 durant els darrers dies, la Generalitat ha dictat algunes restriccions que entraran en vigor aquesta nit de dijous a divendres. Aquestes limitacions han rebut el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest mateix dijous, 23 de desembre.

Les restriccions més destacades són el tancament dels locals d'oci nocturn, la limitació de trobades socials a un màxim de 10 persones i la restricció de l'aforament tant en la restauració com en actes culturals i en gimnasos. Una de les mesures aprovades que han aixecat més polseguera és la restricció de la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 de la nit, als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants. Ripollet és una de les ciutats catalanes que es veuran afectades per aquest nou toc de queda nocturn.

Aquestes mesures que entren en vigor aquesta nit se sumen a l'obligatorietat del passaport COVID per poder accedir a bars i restaurants, i a gimnasos. Així mateix, el Govern d'Espanya va anunciar aquest dimecres, 22 de desembre, que s'imposa també des d'aquest divendres l'obligació de portar mascareta als exteriors.

Abans que el TSJC donés el vistiplau a les mesures decretades per la Generalitat, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, ha volgut donar la seva opinió a través de les xarxes socials. En un missatge a Twitter, Osuna ha explicat: "Com a alcalde, per respecte i prudència, sempre he volgut entendre les mesures que es prenen en un context advers". Tanmateix, l'alcalde de Ripollet no ha evitat mostrar-se escèptic respecte algunes de les mesures. "Cal alçar la veu contra mesures sanitàriament poc útils i socialment insuportables i irresponsables com el toc de queda o la mascareta obligatòria en exteriors", ha destacat.

JS