Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet es prepara per una nova Diada en el marc del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Serà la sisena edició de ‘L’Orgull de Ripollet!’ i entre els actes hi haurà la inauguració oficial del mural LGTBI del riu Ripoll.

Avui 28 de juny, és el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, i Ripollet se suma un any més a la seva commemoració. A l'Ajuntament i a la façana de Cal Teixell onegen ja les banderes de l'arc de sant Martí i del Pollet LGTBI, respectivament, a més de difondre el manifest signat per l’Ajuntament i l'Observatori contra l'homofòbia, un clam a la visibilització de la diversitat sexual, de gènere i familiar, contra l’LGTBI-fòbia i per la Llei Trans. En el marc d’aquesta commemoració, Ripollet es prepara ja per la sisena Diada LGTBI, l'Orgull de Ripollet!, que tindrà lloc el cap setmana del 17 de juliol.

Els pròxims dies es donarà a conèixer el cartell i els actes previstos per la Diada, entre ells la inauguració oficial del monument de memòria històrica LGTBI del Parc del Riu Ripoll, a més d’altres actes dins la programació del Festiu!, amb la col·laboració de l'Observatori Contra l'Homofòbia i de Proud Ripollet.

L’Ajuntament també dóna suport als actes organitzats avui 28 de Juny, a partir de les 20 h, per Proud LGTBI Ripollet, al Pati del Centre Cultural, amb lectura de manifest, presentació dels tres anys de l'entitat i la xerrada 'Història d'una revolta: de Stonewall a l'Orgull', amb Toni Luque i Helena Bea, membres de l'entitat. Proud LGTBI Ripollet també ha organitzat pel 17 de juliol, dins la programació de la Diada LGTBI, una xerrada sobre educació sexual, amb la pedagoga i sexòloga Marta Alba.

Cartell de l'orgull LGTBI organitzat per Proud

Tal com es pot llegir al manifest, no tot és positiu aquest dia, ja que fins al moment hi han hagut 94 incidències per LGTBI-fòbia arreu del territori, “una xacra d'odi que no para d'augmentar i un exemple és Ripollet, on hem patit tres atacs al mural de memòria històrica LGTBI”, ha explicat el regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez. És per això, diu Sánchez, “que fem una crida perquè el Govern de la Generalitat posi totes les eines per aturar aquesta xacra, començant per un abordatge integral, especialitzat i específic amb polítiques públiques que actuïn de forma eficient i efectiva. Cal desplegar la llei 11/2014, cosa que en quasi set anys no s'ha fet, i cal que les entitats LGTBI que vetllen pels nostres drets i llibertats tinguin l'autonomia i finançament que necessiten, sense excuses ni demores”.

L’Ajuntament i l’Observatori valoren que el Govern hagi creat la Conselleria de Feminismes i Igualtat, però també esperen “que sigui per un canvi real i molt necessari per a aquestes polítiques públiques LGTBI”. També exigeixen que la Llei Trans Estatal sigui una realitat immediata, posant en valor la gran feina feta per la Plataforma Trans Estatal. La moció, que va aprovar l'Ajuntament de Ripollet al Ple del passat mes de febrer per l'aprovació de la Llei Trans, ha estat secundada per més de trenta municipis catalans i molts altres de tot l'Estat.