Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet es concentra contra l'LGTBI-fòbia

Dilluns a la tarda, convocats per l'entitat Proud LGTBI Ripollet, prop d'un centenar de persones van aplegar-se a la plaça del Molí per denunciar l'increment d'agressions LGTBI-fòbiques a tot l'estat, que van causar la mort recentment d'un jove a A Coruña.

La concentració de Proud LGTBI Ripollet va aplegar desenes de persones malgrat la calor.
La concentració de Proud LGTBI Ripollet va aplegar desenes de persones malgrat la calor

En memòria d'en Samuel, jove gai d'A Coruña assassinat segons els testimonis per una pallissa al crit de "maricón de mierda", Proud LGTBI Ripollet va organitzar una concentració com tantes altres a moltes ciutats de l'estat, que van omplir places i carrers. Allà, a més d'un minut de silenci en memòria d'en Samuel i de totes les víctimes d'aquests crims d'odi, Proud va fer lectura d'un manifest de denúncia.

Proud LGTBI Ripollet llegint el manifest contra la LGTBI-fòbia amb les banderes de l'arc de Sant Martí i la bandera del col·lectiu Trans
Membres de Proud LGTBI Ripollet llegint el manifest

Al manifest s'hi denunciava, entre d'altres, "l'entrada de l'ultradreta a les administracions i l'altaveu que s'ha donat des dels mitjans de comunicació d'un discurs d'odi que patologitza la nostra realitat", que nega els drets del col·lectiu de gais, lesbianes, bisexuals, trans o intersexuals i els criminalitza. També demanava "l'aplicació dels articles sancionadors que corresponguin, l'aprovació de lleis que ens protegeixin i recursos perquè això no torni a passar". En resum, demanaven "justícia i reparació".

Assistents a la concentració contra la LGTBI-fòbia amb banderes LGTBI
Alguns dels manifestants duien banderes de suport al col·lectiu LGTBI

A l'acte, davant de representants del col·lectiu LGTBI però també d'entitats i partits del municipi, Proud va voler fer una reflexió final: dissabte va ser en Samuel, però "demà pot ser qualsevol. No cal que sigui del col·lectiu LGTBI, només cal que ho creguin. Aquesta xacra toca a tothom". El minut de silenci, així com el manifest, van ser seguits per dos aplaudiments molt llargs.

Bandera LGTBI amb el llaç negre a Cal Teixell
S'ha afegit un llaç negre a la bandera LGTBI de Cal Teixell, mentre que a l'Ajuntament oneja a mig pal