Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet dona la benvinguda a Nadal amb el lema "El meu regal és Ripollet"

La campanya de Nadal a Ripollet es va iniciar aquest dimecres, 30 de novembre, amb l'encesa de l'enllumenat nadalenc. Prop d'una quarantena d'actes, organitzats per l'Ajuntament i entitats locals, conformen el programa.

Un any més, Ripollet ha donat el tret de sortida a la campanya de Nadal amb el tradicional acte d'encesa de llums, que va tenir lloc el passat 30 de novembre a la plaça de l'Onze de Setembre. L'acte va comptar amb l'actuació de la coral infantil L'Esqueix i el cor jove de la Coral de l'IE Els Pinetons; una xocolatada popular, a càrrec dels alumnes dels PFI d'Auxiliar d'hoteleria, cuina i càtering, i ornaments naturals fets per l'alumnat del PFI de Jardineria. La campanya d'enguany porta l'eslògan "El meu regal és Ripollet" i és que els regals són els protagonistes de l'enllumenat de Nadal. Tal com explicava el regidor de Cultura i Comunicació, Oriol Mor: "Ripollet és un municipi petit de l'Àrea Metropolitana, però veiem com tota la ciutat es bolca en Nadal. Cadascú proposa una manera de regalar-se Ripollet, ja sigui entitats, comerços, els equipaments o la ciutadania, convertint Ripollet en una ciutat viva per Nadal, des de la cultura, l'esport o el comerç".

Mor també va voler destacar el treball de les entitats culturals locals, que cada any ofereixen un gran ventall d'activitats, com ara el Quinto dels Diables, el Tió, les recollides de cartes, la cavalcada o els pessebres. Entre les novetats hi ha Els Pastorets d'Amics del Teatre i l'activitat 'Un Nadal de colors', organitzada per Sonreír es vivir el passat 3 de desembre, coincidint amb el Dia de la Discapacitat.

ripollet-cul-nadal-presentacio.jpeg

Des de l'Ajuntament, a més, es tornarà a habilitar aquest Nadal el Pati Obert a l'escola Tiana de la Riba, "un espai per poder conviure i viure Nadal", comentava el també regidor d'Educació, Oriol Mor. I tots els infants de Ripollet podran participar novament al concurs "Un desig per compartir", que ja l'any passat es va obrir a tot l'alumnat de primària, amb l'objectiu d'escollir la nadala institucional de l'Ajuntament i els millors desitjos per Nadal. Les targetes es podran recollir al Centre Cultural, l'OAC o el Poliesportiu, i el premi serà una tauleta electrònica. I s'acomiadarà l'any 2022 donant la benvinguda el 2023, tot "per recordar que Ripollet és un regal i no cal que anem a fora per viure i gaudir de Nadal", va afegir Mor.

Seguint aquest fil, la regidora d'Empresa i Comerç, Txell Caler, va explicar que l'objectiu de la campanya d'enguany "és sumar, moure's i organitzar activitats per regalar-nos tots plegats aquest municipi, sense sortir d'ell per comprar o per gaudir". Ja s'han repartit les estrelles solidàries, fetes per les persones usuàries del Centre Ocupacional Aspasur, de Catalònia Fundació Creactiva, entre tots aquells establiments comercials que han volgut aportar una joguina. També forma part de la dinamització comercial, l'enllumenat nadalenc, que estarà present en espais que fins ara no comptaven amb llums de Nadal.

Mercat de Nadal obert a l'artesania, el comerç i la restauració

Una de les activitats més esperades és el Mercat de Nadal, el cap de setmana del 17 i 18 de desembre, que coincideix amb les activitats de La Marató de TV3 i també disposarà d'una matinal infantil al carrer Nou. La regidora Txell Caler va explicar: "Sabem que després de la COVID-19, l'artesania està patint uns moments delicats i hem volgut també obrir el Mercat de Nadal a comerços i restauració; esperem que estigui ben animat i amb més parades que l'any passat". A més, Ripollet Ràdio hi serà present, emetent en directe a peu de carrer, en el marc del seu 25è aniversari.

Per donar a conèixer els establiments comercials de tots els barris, el darrer cap de setmana de l'any, l'activitat es vol traslladar a la part final de la rambla, amb la celebració el dia 30 d'una tarda dedicada a infants i joves, amb circuit de patins, skates, Pd i una xocolatada. L'activitat s'iniciarà en acabar la Marxa de Nadal. "El que volem és regalar diversió, companyonia, moure'ns i, per això, necessitàvem una marxa no competitiva, per fer-la plegades i per compartir mares, pares, fills i filles i mascotes", va explicar la regidora d'Esports, Andrea Guijarro, pel fet que enguany s'hagi passat d'una cursa a una marxa. L'activitat s'iniciarà a la plaça de Joan Abad, on es podran recollir els dorsals a partir de les 17 h. A les 17.30 h, es farà un escalfament dinàmic i la marxa donarà el tret de sortida a les 18 h. Guijarro va convidar tothom a venir disfressat i amb ganes de passar-ho bé. Les inscripcions es podran fer del 12 al 28 de desembre a ripollet.cat o el mateix dia de l'activitat, mitja hora abans de començar.

Regala't Ripollet!

L'Ajuntament també dona suport a les entitats comercials en les seves iniciatives de dinamització comercial. Enguany, la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) i l'Associació de Venedors i Comerciants del Mercat Municipal faran conjuntament la campanya 'Regala't Ripollet', sortejant, entre les persones que comprin als establiments associats, xecs regal per valor de 600 euros, 300 € a gastar als comerços de la UCR i 300 € a les parades del Mercat Municipal. El número guanyador serà el de la loteria del Niño 2023. Les butlletes es repartiran entre el 6 de desembre i el 6 de gener.

L'AVC del Mercat Municipal ha organitzat, a més, diferents activitats per dinamitzar les compres aquest Nadal al Mercat, com ara un taller de guarniment, màgia i personatges infantils.

NdP