Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet diu No a la guerra!, i es mobilitza per ajudar Ucraïna

El Ple Municipal del passat 24 de febrer va iniciar-se amb la lectura d'una declaració institucional, signada per tots els grups municipals i el regidor no adscrit, expressant el seu rebuig a la invasió d'Ucraïna per part de Rússia.

El missatge de solidaritat cap al poble ucraïnès, expressat pel consistori en el Ple Municipal del passat dijous, ha estat reiterat per moltes persones a títol individual, així com per entitats, que s'han mobilitzat per tal d'enviar ajuda, especialment, a la població civil. En aquest sentit, l'Ajuntament, de forma puntual, ha donat resposta a una petició ciutadana, cedint un espai on emmagatzemar roba, aliments i medicaments que s'estan recollint per fer arribar a Ucraïna. L'Ajuntament també s'ha posat a disposició d'aquelles persones d'Ucraïna que viuen a Ripollet per si necessiten algun tipus d'ajuda, les quals poden adreçar un correu a alcaldia@ripollet.cat.

Des del consistori també s'ha encarregat una pancarta amb el missatge 'No a la guerra!', que es penjarà a la façana del Centre Cultural.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL SOBRE L'ATAC DE RÚSSIA A UCRAÏNA

L'Ajuntament de Ripollet expressa el seu rebuig a la invasió de Rússia envers el territori d'Ucraïna, a la vegada que també mostrem el nostre rebuig a totes les accions que puguin fer augmentar l'escalada de violència, que com sempre paguen els pobles i les persones.

El pas fet el dia d'avui per Rússia és una acció intolerable, que no té cabuda en el dret internacional. La disputa entre Rússia i Ucraïna és un conflicte polièdric en el qual els aspectes històrics, culturals, geopolítics i econòmics es creuen en un escenari d'enfrontaments entre les potències mundials. Aquesta gran complexitat requereix una responsabilitat de la mateixa dimensió a l'hora de trobar-hi una sortida pacífica. Tampoc es pot entendre la situació actual sense esmentar el patiment que durant els últims anys recau sobre la població del Donbass, conflicte moltes vegades invisibilitzat per la comunitat internacional.

L'Ajuntament de Ripollet vol enviar un missatge de solidaritat cap al poble ucraïnès, vol fer una crida a la desmilitarització del conflicte i en favor de les sortides dialogades i diplomàtiques i vol mostrar, ara i sempre, un posicionament clar i contundent contra totes les guerres.

NdP