Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet disposarà d'un espai dedicat a la pèrdua gestacional

Es tracta d'El jardí del record, que s'inaugurarà aquest pròxim dissabte, 15 d'octubre, a les 17 h, a la zona verda a tocar de l'antic bosc dels Pinetons.

Coincidint amb el Dia Mundial de la conscienciació sobre la mort gestacional, perinatal i neonatal, que es commemora el 15 d'octubre, Ripollet inaugurarà El jardí del record, un espai d'homenatge, creat a partir d'una iniciativa ciutadana i que l'Ajuntament ha treballat amb les famílies implicades. Aquest espai de memòria neix per donar visibilitat al dol gestacional, perinatal i neonatal, que és un dels més invisibilitzats socialment i encara avui dia és un tema tabú. El jardí del record és un espai on les famílies poden recordar als seus fills i filles, i així poder transitar el dol de forma saludable.

L'espai escollit és la zona verda, arbrada, a tocar de l'antic bosc dels Pinetons i és un dels primers espais d'aquest tipus que s'instal·len fora d'un cementiri arreu de l'Estat, amb la intenció que qualsevol persona, sigui creient de qualsevol religió o no-creient, el pugui gaudir. Delimitat per jardineres i bancs, que s'estan acabant d'instal·lar, l'espai comptarà amb una placa commemorativa al centre. L'acte d'inauguració, obert a totes les persones que hi vulguin assistir, comptarà amb música i lectura oberta de poemes i fragments literaris.

NdP