Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet disposarà aquest estiu de nou refugis climàtics

Es tracta de sis espais exteriors i tres interiors, amb l’objectiu de proporcionar confort tèrmic, descans i seguretat a la població, en especial, la més vulnerable, durant els mesos de més calor.

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre, Ripollet comptarà amb nou espais, tant exteriors com interiors, que serviran de refugi climàtic, aprovats per decret d’alcaldia. L’Ajuntament de Ripollet treballa des de fa anys, i davant la crisi climàtica que impacta directament en el benestar i la salut de les persones, per impulsar polítiques públiques que afavoreixin espais accessibles que ajudin a millorar la qualitat de vida de la ciutadania durant els mesos de més calor. Quant als equipaments interiors, enguany, al Casal de Joves i al Casal d’Avis se suma la Biblioteca Municipal, que obrirà tot l’estiu. També s’inclouen quatre parcs i zones verdes i les dues fonts transitables que es van posar en marxa aquest passat dissabte, 15 de juny.

Un refugi climàtic és un espai interior o exterior accessible que, durant els mesos de més calor, proporciona confort tèrmic, descans i seguretat a la població. No són equipaments únicament destinats a aquesta finalitat, ja que, a vegades, compatibilitzen els seus usos i funcions habituals amb el servei de refugi climàtic durant l’estiu i també els episodis de temperatures extremes. Aquests espais, accessibles, estan especialment dirigits a persones vulnerables a la calor, com ara nadons, majors de 75 anys, persones amb malalties cròniques i persones amb menys recursos i amb deficiències infraestructurals en el seu habitatge habitual.

Els refugis climàtics de Ripollet són els següents:

Casal de Joves: de dilluns a divendres, de 17 a 20 h.
Casal d’Avis: de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h.
Biblioteca Municipal: Del 29 de juliol al 18 d’agost, de 10 a 17 h (sense servei de préstec ni devolució, però sí accés a l’espai de revistes)
Fonts transitables del parc del riu Ripoll i del parc de Primer de Maig, de dilluns a diumenge, de 10 a 20 h.
Parcs de Maria Regordosa-Masot, d’Oriol Martorell, el parc de Gassó Vargas i el bosc dels Pinetons.
Els quatre parcs esmentats formen part de la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics (XMRC), a la qual l’Ajuntament de Ripollet es va adherir, a través de l’acord de Ple de passat 21 de març.

Redacció Ripollet.cat - NdP.