Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet commemora el Dia Internacional de la Visibilitat Trans amb l'objectiu de trencar barreres en el mercat laboral

Aquest dimecres, 30 de març, se celebra la jornada Impuls Trans Ripollet de forma telemàtica amb els objectius de detectar les necessitats del col·lectiu trans en l'àmbit laboral i donar a conèixer el servei d'acompanyament de l'Ajuntament de Ripollet a empreses i a persones trans en recerca d'ocupació.

Dijous 31 de març es commemora el Dia Internacional per la Visibilitat Trans. Una jornada de celebració i sensibilització contra la discriminació vers les persones trans. A Ripollet, enguany, es vol fixar la mirada en les dificultats que el col·lectiu troba en el món laboral. Després que l'Ajuntament posés en marxa el 2019 el Dispositiu de Mercat de Treball LGTBI, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el consistori vol aprofitar aquest dia per continuar avançant en aquest sentit. Així, dimecres 30 de març, s'ha organitzat la jornada en línia Impuls Trans Ripollet, amb la participació de la Federació Plataforma Trans, la Fundació Surt i l'Observatori Contra l'Homofòbia.

La Regidoria de Polítiques LGTBI i Ripollet Impulsa continuen treballant de forma coordinada per detectar i atendre les necessitats de persones trans, així com de la resta de persones del col·lectiu LGTBI, amb relació al món laboral. En aquesta trobada en línia, a més de donar a conèixer què estan fent les àrees d'Empresa i d'Ocupació de Ripollet Impulsa en l'acompanyament a persones del col·lectiu trans i a empreses locals, es donarà veu a elles mateixes per tal que parlin en primera persona de la seva experiència. També hi intervindrà Mar Cambrollé, presidenta de la Federació Plataforma Trans; Belén Camarasa, de la Fundació Surt, i Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia. Les persones interessades a assistir-hi han d'enviar un correu a participa@ripollet.cat, per tal de rebre l'enllaç per connectar-s'hi.

A banda de la jornada, el dia 31 es farà difusió del manifest signat conjuntament amb l'Observatori Contra l'Homofòbia i es penjarà al balcó de Ripollet Ràdio, a Cal Teixell, la bandera trans reclamant la Llei Trans JA! Finalment, del 31 de març al 30 d'abril, es podrà visitar al vestíbul del Centre Cultural la mostra "V.I.T. Very Important Trans", formada per vuit retrats realitzats per l'artista Lorenzo Nogales de dones trans de diferents àmbits, com ara l'artístic, polític, educatiu, activista i, fins i tot, militar. L'objectiu d'aquesta mostra, amb la col·laboració de l'entitat Entenem Santa Coloma LGTBI, és apropar al públic la realitat trans i donar a conèixer l'ampli espectre del qual es compon aquesta comunitat, impulsant així la seva normalització i amb la voluntat de l'artista de posar el seu granet de sorra per aconseguir la Llei Trans.

NdP

CARTELL.jpg