Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebrarà la seva 7a Caminada sense fum el pròxim 21 de maig

L’activitat està adreçada a tota la família i enguany porta per títol ‘Quan t’actives, sumes salut’. Les inscripcions estan limitades a 250 persones i es poden realitzar fins al 18 de maig a diferents equipaments i centres d'atenció primària de Ripollet.

El pròxim dissabte, 21 de maig, se celebrarà a Ripollet la 7a Caminada sense fum, que enguany porta per títol 'Quan t’actives, sumes salut’. Es tracta d’una adaptació del lema escollit per a la XXIII Setmana sense fum, ‘Viu sense fumar i comença a sumar’, que se celebra del 25 al 31 de maig, al voltant del Dia Mundial sense Tabac (31 de maig). L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

La Caminada sense fum s'emmarca dins els programes de prevenció i promoció de la salut a l’atenció primària Activitat Física Saludable, Atenció Primària Sense Fum i Beveu Menys de l’Agència de Salut Pública i està organitzada per l'Ajuntament de Ripollet i el personal mèdic i d'infermeria dels centres d'atenció primària de Ripollet, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Activa’t i #SumaSalut

Aquesta caminada, que no s'ha pogut dur a terme els darrers dos anys per la pandèmia, va néixer l’any 2014, com una activitat comunitària oberta a totes les edats, destinada a la lluita contra el tabaquisme i amb l'objectiu de convertir-se en un referent pel que fa a la promoció d'hàbits saludables, tant entre la infància i l’adolescència com entre persones adultes i gent gran. Es tracta de sensibilitzar a la població de la importància de no iniciar-se en el consum de tabac o abandonar-lo, i poder gaudir d'un ambient lliure de fum, alhora que s’incideix en altres hàbits saludables, com la pràctica d’exercici, la bona alimentació o la reducció del consum d’alcohol.

La 7a edició d’aquesta caminada començarà el dissabte, 21 de maig, a les 9 del matí, amb el lliurament de dorsals i aigua, al parc dels Pinetons (a la zona de barbacoes). Tot seguit es realitzaran uns estiraments i a les 9.30 h s'iniciarà el recorregut, que passarà pel camí de la Serra, Mas Duran, ctra. de Ripollet-Montcada, c. de la Granja i av. del riu Ripoll, fins al parc del riu Ripoll. En arribar-hi, es lliurarà una bossa commemorativa i fruita a totes les persones participants.

Les inscripcions, limitades a 250 persones, es poden fer fins al 18 de maig, al Centre Cultural, al Casal d’Avis, al Poliesportiu Municipal i als centres d'atenció primària de Ripollet (CAP Pinetons, CAP Farigola i CAP Ripollet).

NdP