Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra l'Enfira't, un matí de comerç, gastronomia i activitats, aquest diumenge 3 d'abril

La fira de comerç i restauració està organitzada per la Unió de Comerciants (UCR) i el Gremi d'Hostaleria, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet. Hi haurà prop de 25 parades de comerç i gastronomia, a més d'un espai de pícnic, zones infantils i música en directe.

Gaudir d'un matí de diumenge en família, tot passejant, fent compres, prenent unes tapes i escoltant bona música. Aquest és el pla que proposa la Unió de Comerciants de Ripollet (UCR) i el Gremi d'Hostaleria i Turisme, amb el suport de l'Ajuntament de Ripollet, el pròxim diumenge, 3 d'abril, de 10 a 15 h. La plaça del Molí acollirà la zona de restauració i de pícnic, mentre que a la rambla de Sant Esteve s'instal·laran les parades comercials, dues zones infantils amb activitats dinamitzades per La Traça i un escenari, on a les 12 h, hi actuarà el grup Wax & Boogie.

Després de la bona acollida d'iniciatives com la Setmana del Bolet o la del Bacallà, sis establiments associats al Gremi d'Hostaleria han decidit participar en l'Enfira't. "Volem que es vegi que hi ha molt bona hostaleria a Ripollet, que a més ha treballat molt intensament aquests dos últims anys. Tots tenim ganes de festa i de sortir al carrer", assegurava el president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental Sud i el Barcelonès, Jordi Moya, durant la roda de premsa, aquest dilluns, 21 de març. Cada local oferirà una varietat de 4 o 5 tapes i begudes a preus populars, entre 1,5 i 2,5 euros per tiquet.

Fins al moment, 17 establiments comercials han confirmat la seva presència a la fira, tot i que fins a finals de setmana es mantindran les inscripcions obertes. "Volem que la gent s'ho passi bé i veiem ganes de sortir", assegurava Sergi Vera, president de la UCR. "Hem treballat molt per preparar aquesta festa, que serà molt familiar i volem que la gent no vingui només de passada sinó que s'hi quedi i gaudeixi". Vera també ha explicat que "tot i que és difícil treure a vegades als comerços de la seva zona de confort, serem una bona colla els que hi estarem presents, per donar-nos a conèixer, especialment els que estem fora del centre".

Aquesta iniciativa compta amb el suport econòmic, logístic i comunicatiu de l'Ajuntament, "per fer valdre el teixit associatiu, el nostre comerç i la nostra restauració i fer una cosa en comú que encara no s'havia fet aquesta legislatura i crec que és el valor més fort d'aquesta fira", ha explicat la regidora de Comerç, Indústria i Turisme, Txell Caler.

Entrevista a Sergi Vera i Jordi Moya, presidents de l’UCR i el Gremi d’Hostaleria, inclosa a lallana 25

El pròxim 3 d’abril organitzeu l’Enfira’t. Què hi trobarem?

SV: Serem tota una colla de botigues, més d’una vintena, que estarem a la plaça del Molí i a la rambla de Sant Esteve exposant els nostres productes, amb l’objectiu de fer poble. Hi haurà activitats infantils i música en directe. La unió de comerç, festa i gastronomia pot fer que sigui un diumenge molt maco a Ripollet.

JM: Volem que els veïns trobin una bona festa, que passin un matí diferent, alegre, que facin oblidar els dos últims anys, i ens permeti tornar una mica a la normalitat. Els establiments oferiran tapes a preus populars, perquè sortim d’una situació molt complicada per a tots, i volem que tothom s’ho passi bé.

És una bona oportunitat per promocionar-vos.

SV: Des de sempre, Ripollet ha tingut un centre urbà molt consolidat comercialment, però els comerços de la perifèria tenim una manca de públic. Per això, és tan important per a nosaltres estar just al centre, perquè ens coneguin i que la gent del poble s’adoni que hi ha una gran oferta de productes. A més, ens hem adonat que hi ha moltes ganes entre els comerciants de sortir al carrer.

JM: És una bona manera de demostrar que tant l’hostaleria com el comerç de Ripollet continua dempeus, malgrat passar dos anys molt durs.

entrevista enfirat.jpg

Sergi Vera i Jordi Moya, presidents de l'UCR i el Gremi d'Hostaleria.

Com sorgeix la col·laboració?

SV: Sempre intentem col·laborar entre totes les entitats locals. De fet, a l’Enfira’t, també col·laborem amb Traça en les activitats infantils. Trobem encertat oferir un servei més global, i que l’Enfira’t no sigui només una fira de botigues. Així, fem més pinya, i donem un valor afegit a la cita.

JM: Intentem que hi hagi una economia més circular, que les vendes es quedin al municipi. A més, en Sergi i jo fa poc temps que estem en el càrrec de presidents, i venim amb noves idees. Per altra banda, l’Ajuntament ens ha donat suport amb tota la infraestructura. Tots aquests factors sumen.

Tindrà continuïtat l’any vinent?

SV: Esperem que sí, però això ho ha de dir la gent del poble omplint la fira el dia 3. De moment, la valoració és molt positiva. A més, en els darrers dies hem aconseguit dos nous associats, gràcies a la promoció de l’Enfira’t. Aquestes cites ens permeten créixer a les entitats comercials.

JM: Tant de bo l’any vinent hi hagi més gent que hi vulgui participar. Això voldria dir que l’Enfira’t d’aquest any ha estat tot un èxit.

NdP/JS

CARTELL.jpg