Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra el 29 de maig la seva 1a Cursa Inclusiva

Amb la participació d'un important nombre d'entitats i clubs esportius, Ripollet celebrarà la primera edició d'aquesta cursa dedicada, especialment, a la infància. L'Ajuntament ha comptat amb el suport i assessorament de la Taula de la discapacitat, per poder cobrir les necessitats de qualsevol persona que hi vulgui participar. L'acte comptarà amb la participació de l'equip de bàsquet en cadira de rodes del Barça.

L'Ajuntament de Ripollet organitzarà la 1a Cursa inclusiva de la ciutat aquest diumenge 29 de maig. La iniciativa sorgeix d'una proposta de la Comissió d'infància de la Taula de la discapacitat. "És una cursa oberta a tothom i on totes les persones que hi participen, guanyen", afirmava aquest dimarts en roda de premsa la regidora d'Inclusió, Txell Caler, qui també ha explicat que "hem creat xarxa i engrescat a diferents entitats, perquè hi hagi mans i gent implicada". La prova, de 200 metres, no només és per a infants i altres persones amb discapacitat, sinó que és oberta a tothom que hi vulgui participar, i està feta tenint en compte les necessitats de diferents col·lectius, com ara infants amb trastorn de l'espectre autista, sensibilitat auditiva o mobilitat reduïda.

La cursa tindrà lloc a la rambla de Pinetons, davant del parc de Gassó Vargas, on s'instal·laran diferents carpes, entre elles espais de descans. "Volem oferir una jornada esportiva i inclusiva per a totes les persones, però especialment per a la infància", va explicar la regidora d'Esports, Andrea Guijarro. Les inscripcions es podran fer del 16 al 25 de maig, a través de ripollet.cat. A l'hora de fer-la, caldrà emplenar un petit qüestionari, per saber quines necessitats poden tenir les persones que hi participin. S'ha previst un màxim de 300 participants, ja que superar aquest aforament podria ser contraproduent per al desenvolupament de l'activitat. De 10 a 11 h, es farà el repartiment de dorsals; d'11 a 12 h, es realitzaran les curses infantils, que sortiran esglaonades per edats, i de 12 a 13 h, es farà una mostra i tallers de bàsquet, amb la participació de l'equip del FC Barcelona de bàsquet en cadira de rodes. La jornada finalitzarà amb la cursa per a persones majors de 25 anys, que tindrà lloc de 13 a 14 h. Hi haurà obsequis per a totes les persones participants.

Diana Serrano, representant de la Taula de la discapacitat i mare d'una nena amb espina bífida, va explicar que la primera vegada que la seva filla, acompanyada de les seves germanes, va poder participar en la cursa inclusiva de Cerdanyola, "va ser molt emocionant". Serrano assegura que per als infants amb alguna necessitat especial, "poder participar en una cursa els fa sentir molt capaços i és molt positiu per a ells".

Diana Serrano ha explicat que aquest moviment sorgeix a partir de l'agost de l'any passat, quan es va fer al barri gòtic de Barcelona una primera cursa infantil i adaptada, adreçada a infants amb mobilitat reduïda. Un concepte que s'ha estès per diverses poblacions de Catalunya en forma de curses inclusives, com la de Ripollet, que s'obren a la participació de tots els infants que vulguin.

ripollet-esp-curs-inclusiva-presentacio-100522-7.JPG

La cursa s'ha obert a la participació de totes aquelles entitats que vulguin fer-ho de la forma en què més còmodes se sentin, ja sigui com a voluntaris per ajudar els i les participants, fent algun taller o fins i tot participant en alguna de les curses. Fins al moment s'hi han sumat les AMPAs, AFAs i AFIs del municipi; Sonreir es vivir; Aspasur; la Unió de Comerciants de Ripollet; la Ripollet Unió Atlètica; el Club Bàsquet Ripollet; el Club Hoquei Ripollet; el Centre d'Esplai La Gresca i Amics del Teatre. Encara està obert el termini per rebre les propostes d'entitats que hi vulguin col·laborar. El cartell de la cursa ha estat dissenyat a partir del dibuix que ha cedit la il·lustradora Ivet Beneseit, que també participarà el dia de la cursa, acompanyada per Javigaar.

"Volem incidir en què és una cursa per a tota la infància, perquè a nosaltres ens agrada parlar de les capacitats que sí que tenen totes les persones i sí que podem fer esport i sí que podem tenir un oci i un lleure, com qualsevol persona, i això és el que hem de fer valdre i començar a ampliar aquesta oferta esportiva i cultural per a tothom, dissenyant polítiques inclusives", va cloure la regidora d'Esports, Andrea Guijarro.

NdP