Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebrarà dissabte el Dia Internacional de la Dansa amb una marató de ball

Enguany Ripollet celebra la sisena edició del Dia Internacional de la Dansa. Dissabte 29 d'abril hi haurà una marató de ball, que servirà per tancar una programació que ha comptat amb altres activitats complementàries.

El pròxim dissabte, 29 d'abril, Ripollet celebrarà el Dia Internacional de la Dansa amb una gran exhibició de ball a càrrec d'entitats i gimnasos locals que habitualment fan activitats de dansa. Com a novetat, aquesta activitat es trasllada a la pista coberta del Poliesportiu Municipal, tal com han acordat les entitats participants, amb l'objectiu que cap imprevist meteorològic pugui fer suspendre la celebració.

La marató començarà a les 17 h i comptarà amb la participació de l'Associació Colors del Vallès, Associació Country Line Dance, Dansa Jove Noelia España, Epidemic Dance Show, Escola de Dansa Odette, Gimnàs Gali, Line Dance Palau Ausit i SB Dance. Es tracta d'un acte obert a tota la ciutadania, que tindrà l'oportunitat de gaudir de la dansa al carrer.

Al voltant del Dia de la Dansa també s'han desenvolupat altres activitats, com la representació de l'espectacle Migrare, de la Cia la Maduixa, el passat divendres 14, a càrrec de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell. Diumenge 16, també al Teatre Auditori, es va representar Scrakeja't 2.0, de CobosMika Company, el darrer espectacle de la temporada de la programació d'espectacles familiars Petit Mercat Vell que organitza l'Ajuntament de Ripollet i que també va ser de dansa. Finalment, dimecres 19 d'abril, l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell va emetre al Teatre Auditori la gravació del ballet Giselle d'Adolphe Adam, des del Ballet de l'Òpera de París.

El Dia Internacional de la Dansa arreu del món

Tot i que a Ripollet aquesta iniciativa va sorgir l'any 2017, el Dia Internacional de la Dansa va ser establert per la UNESCO l'any 1982, atenent una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. Per celebrar aquest dia es va escollir el 29 d'abril, per ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern. Així, és un dia que se celebra de manera simultània en molts països.

Redacció ripollet.cat - NdP