Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra una nova edició de la Ikigai Japan Week

Del 25 al 29 de juny se celebrarà la sisena edició d'aquest programa d'activitats, dirigit a apropar la cultura japonesa a les persones joves del municipi.

Aquest mes de juny torna la Ikigai Japan Week a Ripollet, una iniciativa que va néixer el 2018 amb la voluntat d’apropar la cultura japonesa als més joves, amb un seguit d’activitats culturals i de lleure vinculades al món oriental, amb especial atenció a fenòmens com el manga, l’anime, la música o, fins i tot, les arts marcials. Aquesta sisena edició va ser presentada ahir en roda de premsa pel regidor de Joventut, Óscar López; el regidor de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Roger Bayó, i Julia Alarcón, membre de RipoArt.

Com va explicar el regidor de Joventut, Óscar López, la Ikigai, també inclosa al programa ‘A l’estiu, la cultura viu!’, vol oferir activitats de lleure culturals durant l’estiu, dirigides exclusivament al públic jove. López també va agrair la participació de l’Associació RipoArt, que per segon any consecutiu organitza conjuntament amb la Biblioteca Municipal i la regidoria de Joventut el programa de la Ikigai. L’entitat, que ha fet el cartell, també  s’encarrega de dur a terme els tallers i de l’organització de la festa de cloenda.  

El regidor de Cultura, Roger Bayó, per la seva banda, va explicar que una de les principals novetats d’aquesta edició és que la Ikigai s’allarga fins al dissabte 29, quan es farà una festa durant tot el dia, amb activitats al matí i a la tarda. Aquestes inclouen, també com a novetat, una exhibició d’arts marcials, a càrrec dels gimnasos Bunkay Gym i  l’Escola de Taekwondo Toham. A més, es farà l’emissió del podcast en directe de ‘Mama, jo vull ser artista’, de l’entitat RipoArt i el concert de Nia Catano, artista de la població veïna de Montcada i Reixac, que realitza adaptacions en català de les cançons d’obertura de diversos animes.

Reivindicant les persones otaku

Des de RipoArt, com va explicar la Julia Alarcón, volen deixar clar que en cap moment l’entitat “vol fer burla o apropiació de la cultura japonesa, sinó celebrar-la, sempre amb respecte i empatia” apropant-la a les persones joves, des del seu coneixement artístic i cultural. RipoArt critica les burles que a vegades ha despertat l’interès per aquest món i vol “que les persones otakus de Ripollet trobin en la Ikigai un espai segur per a compartir tot allò que més els agrada de la cultura japonesa”.

El programa compta amb tallers, activitats, concerts i espectacles. Totes les activitats són gratuïtes, adreçades a joves a partir de 12 anys, i es realitzaran principalment al Casal de Joves i a la Biblioteca Municipal. Les inscripcions es poden realitzar a través del formulari que trobaran al següent enllaç.

Redacció Ripollet.cat - NdP

cartell IKIGAI.png