Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra la tercera edició de la Setmana de la Gent Gran

La Setmana de la Gent Gran, organitzada per diferents entitats i amb el suport de l’Ajuntament de Ripollet, tindrà lloc aquesta setmana, del 26 al 29 de setembre, a diferents punts de referència per a la gent gran de la ciutat.

Aquest dimarts, 26 de setembre, s'inicia la Setmana de la Gent Gran a Ripollet amb activitats ben diverses que giraran al voltant de la intergeneracionalitat, com a element clau per compartir vivències entre diferents edats. Aquesta serà la tercera edició i tindrà l’objectiu de celebrar la vellesa com una etapa plena d'oportunitats i redescobriments i comptarà amb activitats principalment lúdiques, però també esportives i sobre salut.  

La comissió organitzativa compta amb tècnics de l’Ajuntament de Ripollet, des de la Regidoria de Gent Gran i la Biblioteca Municipal, i diferents entitats, com ara el Centre d’Esplai La Gresca; l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Ripollet; l’Assemblea Comarcal de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada; l’Hogar Mevi; el Centre de Dia Can Vargas, i el CAP de Ripollet.  

A més, Creu Roja ha fet una crida per trobar voluntaris que aportin la seva ajuda durant la Setmana de la Gent Gran. Ha habilitat els següents canals per a rebre informació i apuntar-s'hi fins al 22 de setembre: Telèfon. 936 916 161 Whatsapp. 610 247 054 Mail. ana.garcia@creuroja.org.  
 

Programa d'activitats: 

 • Dimarts, 26 de setembre. De 16.30 a 18.30 h, al Parc de Rizal · BINGO MUSICAL
  La residència Hogar Mevi ha preparat una tarda de bingo musical al parc per a tota la gent gran. Els comerços locals han col·laborat amb la donació de premis per a poder obsequiar a les persones guanyadores.
 • Dimecres, 27 de setembre. D’11 a 12.30 h, a la Biblioteca Municipal · ENVELLIR EN POSITIU
  Activitat per a identificar els guanys que pel desenvolupament personal es deriven del pas del temps. Les referents de benestar emocional del CAP Ripollet i CAP Pinetons ajudaran a reflexionar sobre els recursos que les persones grans han après al llarg de la vida i que les ajuden a tenir una perspectiva constructiva que els permet viure i gaudir-ne el present.
 • Dimecres, 27 de setembre. De 16 a 19 h, a diferents punts del municipi · YARN BOMBING
  Es decoraran els punts de trobada referents per a les persones grans: el barri del Pont Vell-Tiana, el Casal d’Avis, l’Hogar Mevi i el Centre de dia Can Vargas.
 • Dijous, 28 de setembre. A partir de les 9.30 h, al carrer de les Escoles · LA GRAN MARATÓ
  L'exercici és un dels eixos principals de la gent gran. Enguany, a la Gran Marató, les persones participants estaran acompanyades per l'alumnat de cicles formatius superiors de l'Institut Lluís Companys. Les inscripcions començaran a les 9.30 h i després d’un escalfament, es donarà el tret de sortida, cap a les 11 h. A càrrec dels fisioterapeutes del CAP Centre i Pinetons.
 • Dijous, 28 de setembre. A partir de les 11 h, al pati del Centre Cultural · PREGUNTES I RESPOSTES HIGIENE BUCODENTAL I ALIMENTACIÓ
  Carpa informativa al final de La Gran Marató. A càrrec del Nutricionista i higienista bucodental del CAP Ripollet i Pinetons.
 • Dijous, 28 de setembre. A les 12 h, al pati del Centre Cultural · ACTIVITAT MUSICAL: AL RITME DE TOTS I TOTES
  Un repàs de les cançons d'abans i d'ara. A càrrec de les treballadores socials del CAP Ripollet, Pinetons i Farigola.
 • Divendres, 29 de setembre. De 16 a 19 h, al carrer de Nostra Senyora dels Àngels · LA IAIA FEST
  La Iaia Fest es presenta com una versió de tots els festivals que arriben amb el bon temps. Comptarà amb espectacles, companyia i bona música en directe per acomiadar la setmana ballant.

Redacció ripollet.cat - NdP/DVT