Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra la seva primera Setmana del Bacallà

Com ja es va fer el passat mes de novembre amb el bolet, l’hostaleria local aposta pel producte de temporada i se suma a la Setmana del Bacallà. Es tracta d'una iniciativa encaminada a posar en valor l'oferta gastronòmica del nostre municipi.

Una desena de restaurants de Ripollet ofereixen des d'aquest divendres, 25 de febrer, fins al pròxim 4 de març, plats i menús amb una de les especialitats típiques de Quaresma, el bacallà, com a protagonista estrella. Després de la bona acollida, el 2021, de la Ruta Gastronòmica de Sant Jordi i de la Setmana del Bolet a Ripollet, alguns restaurants locals s’han sumat a la iniciativa del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès d’oferir plats a la carta el cap de setmana i menús diaris amb el bacallà com a ingredient principal.

La Setmana del Bacallà a Ripollet compta amb el suport de l’Ajuntament de Ripollet, que convida a la ciutadania a visitar els restaurants de la ciutat i gaudir de la cuina de temporada amb productes de proximitat.

L’austeritat i l’abstinència marcaven anys enrere el període de Quaresma, on moltes persones optaven per “fer magre” i netejar el cos, sense menjar ni carn ni ous, i optant per plats amb verdures de temporada i peix. És per això que el bacallà, fàcil de conservar en salaó, es va anar convertint en un ingredient indispensable de la gastronomia de Quaresma, mantenint-se en el temps com a plat tradicional entre Carnaval i Setmana Santa, juntament amb els bunyols a forns i pastisseries.

Bacallà amb samfaina, a la llauna, a la mussolina d’all, amb pebrot i tomàquet, a la catalana, amb arròs a la cassola, confitat amb patates o amb cigrons i espinacs són algunes de les receptes de bacallà més conegudes. De ben segur que algunes d’elles, així com d’altres, originals i delicioses, es podran trobar del 25 de febrer al 4 de març al menú diari dels deu restaurants participants, set dels quals també oferiran plats a la carta del cap de setmana.

 

PARTICIPANTS

 

Plat al menú diari + tres plats a la carta de cap de setmana

Maverick Tapes. Tel. 935 865 686

El Cultural Ripollet. Tel. 935 970 179

Sandacos. Tel. 936 915 757

Centre Restaurant. Tel. 936 917 402

Cheer Ripollet. Tel. 935 946 252

Brasería Ripollet. Tel. 627 583 036

Restaurant Tikú. Tel. 935 949 271

 

Plat al menú diari

Ca la Cristina. Tel. 936 919 251

Bar Can Mas. Tel. 936 921 728

La Majareta. Tel. 633 769 240

 

NdP