Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra la primera edició del Dia de la Policia Local

El Teatre Auditori del Mercat Vell va acollir aquest dijous, 14 d’octubre, la celebració de la primera edició del Dia de la Policia Local, ajornada l'any passat per la situació sanitària. L’esdeveniment, organitzat per la Policia Local de l’Ajuntament de Ripollet, en el marc de la celebració del seu patró, que va tenir lloc el 29 de setembre, neix amb la intenció de commemorar-se anualment.

Foto de grup del Dia de la Policia Local 2021.
Foto de grup del Dia de la Policia Local 2021

L’acte, com va explicar l’Inspector en cap de la Policia Local, Vicente Pacheco, volia ser “un homenatge a la Policia Local, per la dedicació, compromís i per la imprescindible i transcendental tasca que, de forma individual i col·lectiva, realitza com a servei a la població de Ripollet”. Pacheco, que va destacar els valors demostrats i l’esforç realitzat per la Policia Local durant la pandèmia, va mostrar-se orgullós “de pertànyer i liderar aquesta plantilla que mai s’ha conformat a limitar-se a les competències pròpies i sempre ha anat més enllà, marcant la pauta i el camí que qualsevol agent de policia ha de seguir per ser un bon professional”, va afegir l’Inspector en cap.

L’alcalde de Ripollet, per la seva part, va explicar: “volem fer un reconeixement a tantes i tantes tasques desenvolupades per la Policia Local, d’agraïment a cadascun de vosaltres i que alhora es projecti cap enfora”. Osuna va destacar el repte al qual s’enfronta la Policia Local davant una “societat complexa i canviant” que ens encamina cap a “una policia que sigui capaç d’abordar les noves i heterogènies problemàtiques que estan sorgint”, tot comprometent-se a treballar per dotar-los de més eines i formació, amb l’objectiu de “donar a la Policia Local l’enfocament comunitari, integral i de proximitat que correspon”.

En aquesta edició, a més de distingir els treballs de coordinació, actuacions policials destacades i acomiadar als membres de cos jubilats enguany, també es va voler fer un reconeixement a la feina desenvolupada durant la pandèmia. Així, a l'acte es va lliurar un diploma de reconeixement a la plantilla de la Policia Local i als treballadors municipals, a l'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil i al personal dels centres de salut de Ripollet.

Quant al treball de coordinació, es va distingir a diferents comandaments dels Mossos d'Esquadra, així com a la Brigada Municipal per la seva feina. També es va felicitar, amb un diploma acreditatiu, als agents i caporals implicats en cinc actuacions policials destacades des de 2019 i fins ara.

La commemoració va finalitzar amb el comiat als dos membres de la Policia Local que s'han jubilat aquest any, Lola Ortiz, que va formar part de la primera promoció de dones policia l'any 1980, i el sergent Francisco Expósito, amb més de 30 anys de carrera professional.

NdP