Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra aquest cap de setmana les Jornades Europees del Patrimoni 2022

Un any més, el CIP Molí d'en Rata se suma a les Jornades Europees del Patrimoni. Les activitats giraran entorn el món de la vinya i el vi. Sota el lema "Patrimoni sostenible", les Jornades d'aquest any, convocades pel Consell d'Europa i la Comissió Europea, conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del nostre patrimoni material, immaterial i natural.

El CIP Molí d'en Rata participa en les Jornades Europees del Patrimoni des del 2007, i aquest any fa girar les seves activitats al voltant de la nova exposició temporal "Al Vallès, som gent de vinya!". En aquesta mostra es fa una mirada al cultiu més tradicional de la comarca del Vallès Occidental, la vinya, i també als homes i dones que la treballaven. Seguint la temàtica d'enguany de les Jornades, l'exposició reflexiona sobre els motius de la desaparició de la vinya a Ripollet i del Celler Cooperatiu. L'exposició explora les iniciatives cooperativistes del passat com a model sostenible.

Aquesta exposició sorgeix de la feina d'investigació dels historiadors ripolletencs Josep Martínez i Ramon Martos i, amb la iniciativa del CIP Molí d'en Rata, s'ha convertit en una col·laboració entre diversos municipis del Vallès. Després de la seva estada a Ripollet, fins al 9 de gener de l'any vinent, començarà una itinerància per Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada i Rubí.

La vinya i el vi com a fil conductor

Així doncs, les activitats d'aquesta edició de les Jornades Europees del Patrimoni es desenvoluparan al voltant de l'exposició, la vinya, el vi, el producte de proximitat i el Celler Cooperatiu. Per tal de promoure la reflexió i complir els objectius de les Jornades, s'han programat activitats multidisciplinàries que estableixen diàlegs entre el vi i mons tan diversos com l'erotisme, la poesia, l'astronomia i la dansa.

També es destacaran alguns edificis patrimonials de Ripollet com són el Molí d'en Rata i el Celler Cooperatiu, que obrirà per primera vegada les portes des de la dissolució de la cooperativa i la seva adquisició per part de l'Ajuntament.

NdP

PROGRAMA_2.jpg

PROGRAMA_3.jpg

PROGRAMA_4.jpg

PROGRAMA_5.jpg