Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra del 12 al 21 de novembre la I Setmana de la Ciència

Amb l'objectiu de donar a conèixer la comunitat científica de la ciutat, l'Ajuntament organitza la primera Setmana de la Ciència, que comptarà amb xerrades i tallers pràctics sobre diferents temes, com l'astronomia, el moviment de les aus o la salut cardiovascular.

Des d'aquest dissabte, 12 de novembre, i fins al dilluns 21 de novembre, Ripollet acollirà la primera Setmana de la Ciència. Es tracta d'una petita mostra que oferirà la possibilitat de conèixer i difondre algunes de les branques de la ciència i la seva utilitat al món. La celebració d'aquesta jornada és un primer impuls per obrir la porta a què es pugui repetir en pròximes edicions. El tret de sortida del programa d'actes serà el pròxim dissabte 12 de novembre amb la xerrada 'L'astrofotografia', a càrrec de l'astrofotògraf Jaume Zapata, de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell, que parlarà sobre l'art d'extreure imatges del cel. Serà a les 19 hores, a la Casa Natura. Seguidament, es farà una nit d'observació astronòmica al parc dels Pinetons. Són unes activitats obertes a tothom, sense inscripció.

Dimecres 16 de novembre, el Llegim i creem de la Biblioteca anirà dedicat a la ciència amb 'Les peripècies dels astres', un taller destinat a infants de 7 a 10 anys a càrrec de Sara Sareta. Les inscripcions es poden fer a biblioteca@ripollet.cat o al telèfon 935 864 230.

Divendres 18 de novembre, la ripolletenca Núria Escursell oferirà la xerrada 'L'altra cara de l'espai', sobre el paper que han desenvolupat les dones a l'espai i com aquest afecta la nostra quotidianitat. Serà a les 19 hores, a la Biblioteca Municipal.

Dissabte, 19 de novembre, a les 9 h al Parc dels Pinetons, tindrà lloc una Jornada d'anellament científic d'ocells, a càrrec d'Antonio España, per conèixer els moviments de les aus així com els seus fluxos migratoris.

El mateix dissabte, de 10.30 a 12 h, es realitzarà un altre taller d'experiments científics en família. Després de l'èxit del primer taller dut a terme el mes passat, torna aquesta proposta destinada a famílies, que organitza el Centre Cultural, i on la ciència i els experiments són els protagonistes. En aquesta ocasió, el títol és 'Heura i col llombarda', i està dinamitzada per l'entitat Luciferases. Les inscripcions es poden fer a través de la Seu Electrònica o bé al Centre Cultural. El preu és de 4 euros per infant.

Finalment, dilluns 21 de novembre, la Casa Natura organitza el taller 'Amb el cor a la mà'. A partir de la dissecció d'un cor, els participants parlaran de la salut cardiovascular. Està adreçat per a infants a partir de 10 anys. Inscripcions a través de casanatura@ripollet.cat.

La ciència, també a les escoles

La Setmana de la Ciència també s'obre als centres educatius. Des del departament d'Educació es fa una crida a les escoles per presentar articles científics. El termini serà fins al 24 de febrer a través del correu educacio@ripollet.cat. La Biblioteca Municipal de Ripollet premiarà els articles amb un lot de llibres relacionats amb la matèria.

NdP