Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet celebra aquest divendres la Mostra d'educació postobligatòria

Aquesta és la segona edició de la mostra, que s'emmarca en la campanya de preinscripció 2024/2025. Finalitzada la preinscripció d'infantil, primària i ESO, el mes de maig s'iniciarà el termini de presentació de sol·licituds per a Batxillerat, Cicles Formatius i altres estudis postobligatoris.

La plaça del Molí acollirà aquest divendres, 12 d’abril, la segona Mostra d'educació postobligatòria de Ripollet, en horari de matí i tarda. Una iniciativa de l'Ajuntament de Ripollet, organitzada conjuntament des de la Regidoria d'Educació i Ripollet Impulsa, en coordinació amb els instituts de Ripollet, el CFA Jaume Tuset i d'altres espais formatius i d'orientació educativa com són el Casal de Joves o l'Oficina de Català de Ripollet. L'objectiu de la Mostra és orientar tot l'alumnat en les diferents opcions d'educació postobligatòria que hi ha a la ciutat.

La mostra compta amb diferents estands amb les diverses opcions educatives postobligatòries, com són els Batxillerats científics i humanístics de tots els instituts, els Cicles de Formació de Grau Mitjà i Superior dels instituts Lluís Companys i Palau Ausit, i els PFI d'aquest darrer centre i els que s'ofereixen des de Ripollet Impulsa. Als diferents estands s'informarà del contingut de cada especialitat, de les sortides professionals i es resoldran dubtes. Igualment, l'alumnat rebrà informació i orientació d'altres serveis que poden ser del seu interès i poden millorar la seva formació personal i professional, com són el Casal de Joves, l'Oficina Municipal d'Escolarització, Ripollet Impulsa, el CFA i l'Associació Cultural Jaume Tuset i l'Oficina de Català de Ripollet.

El matí es destinarà a les visites de l'alumnat de 4t d'ESO dels centres educatius de Ripollet i de l'alumnat dels PFI, i durant la tarda, de 15 a 18.30 h, restarà oberta a totes les famílies i persones interessades. Al matí, han confirmat la seva assistència l'IE El Martinet, el col·legi Sant Gabriel, i els instituts Lluís Companys, Palau Ausit i Can Mas i PFIs.

A les 16 h, hi haurà ball de bastons, a càrrec dels infants i joves de Ripollet, que participen en el taller de ball de bastons impartit per Ara i Sempre Cultura, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. A les 17 h, hi haurà una actuació de batucada, a càrrec d’alumnat de l’institut Lluís Companys que fan el taller d’art urbà. I a partir de les 17.30 h, als diferents estands es podran trobar exalumnes, que seran entrevistats sobre els seus itineraris formatius i professionals.

Redacció Ripollet.cat - DVT/NdP