Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet balla per celebrar el Dia de la Dansa

L’espectacle d'avui al Teatre Auditori, ‘No sin mis huesos’, de la Cia. Iron Skulls Co, programat per l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell, suposa el tret de sortida del DID 2022.


El dissabte, 30 d’abril, Ripollet celebrarà el Dia Internacional de la Dansa, que aquest any arriba a la seva cinquena edició. Després de dos anys, la dansa torna a l’espai públic.

El dia internacional de la dansa va ser establert per la UNESCO l’any 1982, atenent a una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. Per celebrar aquest dia es va escollir el 29 d’abril, per ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern. Així, és un dia que es celebra de manera simultània en molts països. A Ripollet, la iniciativa va sorgir l’any 2017 i va suposar un gran èxit, tant de participació, com de treball i esforç conjunt entre les entitats, col·lectius i gimnasos locals. L’espectacle ‘No sin mis huesos’, de la Cia. Iron Skulls Co, programat per l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell del 8 d'abril suposa el tret de sortida del DID 2022.  

El programa continuarà divendres, 29 d’abril, amb dues masterclass de dansa a l’IE Els Pinetons. A les 17.30 h hi haurà una masterclass infantil i a les 19.30 h una masterclass per a públic adult, dedicada al gènere del Neo Burlesque, a càrrec de Glitter Girls, que combinarà els moviments sensuals del burlesques amb la dansa urbana. Ambdues activitats seran gratuïtes i no requeriran inscripció prèvia.

Dissabte, 30 d’abril, la dansa envairà el parc dels Pinetons, entre les 16.30 i les 20 hores, on tindrà lloc un itinerari de dansa, en dos espais senyalitzats. Un serà l’espai del brollador i l’altre l’esplanada superior. La cloenda la posarà l’espectacle Ritme al carrer, de la Cia. La Banda Street Groove, a les 20 h, a l’espai del brollador.  

Aquelles entitats, col·lectius o gimnasos que vulguin participar, han de fer la sol·licitud, fins al 18 d’abril, accedint al tràmit que trobaran a la Seu Electrònica de ripollet.cat.