Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet aposta per la ciclologística per donar suport al comerç local

L’Ajuntament de Ripollet busca persones emprenedores que vulguin treballar en aquest projecte amb una visió comunitària i sostenible.

Cartell informatiu de Ripollet Pedala!.
Cartell informatiu de Ripollet Pedala!

El pròxim mes de setembre endegarà el projecte Ripollet Pedala!, una iniciativa de l’Ajuntament de Ripollet, en el marc de l’Economia Social i Solidària. Es tracta d’un projecte pilot, destinat al suport al comerç local i als paradistes del Mercat Municipal, repartint en bicicleta les comandes a domicili. Ripollet Pedala! resulta adequat a les dimensions del municipi i als criteris de sostenibilitat ambiental i iniciatives com les zones de baixes emissions que promou el govern municipal, alhora que vol ser un projecte ocupacional i de suport al teixit econòmic local.   

En aquests moments, l’Ajuntament està buscant persones que vulguin treballar al municipi, mitja jornada, per a realitzar el servei de ciclologística, les quals poden escriure o trucar al telèfon 682 664 896. D’altra banda, dimarts, 20 de juliol, a les 18.30 h, es realitzarà una xerrada informativa a la Sala d’Actes del Centre Cultural, dirigida a les persones interessades i a possibles emprenedores, que vulguin promoure els valors col·lectius de l’economia social i solidària, en la línia dels projectes de ciutat que està impulsant l’Ajuntament. El consistori també està enllestint la contractació d’una persona de suport tècnic, de setembre a desembre. 

A finals de juliol es realitzaran dues sessions de formació amb les persones inscrites i la primera quinzena de setembre es farà un itinerari formatiu en ciclologística, tractant temes com la planificació de rutes, l’ús de tecnologia relacionada i prevenció de riscos, entre d’altres. Entre els participants, se seleccionaran dues persones i les altres tindran la formació per a poder orientar-se laboralment, a més de passar a formar part d’una borsa de treball.