Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Renaixença Nacional Catalana presenta candidatura a les Municipals de Ripollet

El partit independentista Renaixença Nacional Catalana va presentar la seva candidatura a les Municipals de Ripollet el passat diumenge, 26 de febrer, al Centre Cultural. David Lloret, president de RNC, va ser l'encarregat d'oficialitzar la proclamació del cap de llista local, Daniel López.

D'esquerra a dreta: el secretari de Comunicació, el president del partit i el cap de llista de Ripollet, Daniel López.
D'esquerra a dreta: el secretari de Comunicació, el president del partit i el cap de llista de Ripollet, Daniel López

Lloret va explicar que la formació provenia de "la Unió Catalanista del segle XIX, per fer Renéixer Catalunya del fracàs de la política catalanista actual, i oferir alternativa política patriòtica i popular". I va afegir que tenen per objectiu "la recuperació de l'autoestima i l'amor a la llibertat per tornar la sobirania de Catalunya". Renaixença s'autodefineix com "el partit dels patriotes" i "de centreesquerra", tot i que alguns detractors els ubiquen més a la dreta.

ripollet-pol-municipals-renaixença-candidatura-260223-1.jpg

D'esquerra a dreta: David Lloret, president de RNC; Daniel López, cap de llista de Renaixença a Ripollet i la número 2 de Ripollet.

 

Programa

En la seva intervenció, Daniel López va avançar el seu programa electoral, amb una llarga llista de propostes. En l'àmbit de les competències municipals proposen: la recollida d'escombraries amb la totalitat dels contenidors amb targeta, la construcció d'una pista d'atletisme professional, ampliar la Policia Local amb una patrulla més per torn, més càmeres de trànsit, control dels patinets, posar sol de cautxú a totes les zones infantils i millorar la il·luminació pública i també reparar els camins rurals de la zona dels militars. López també va reivindicar la creació d'un Ateneu per a la cultura catalana i subvencions a les entitats que promouen el català i les tradicions de Catalunya, més suport al comerç, a l'energia solar, als col·lectius LGTBI i a l'esport femení. Quant a la immigració, va demanar el control de "l'acollida, l'habitatge social, la tramitació dels papers i una sola mesquita". En l'àmbit supramunicipal va reclamar: un servei de pediatria les 24 hores, ampliació de l'horari del transport públic i suport a la infància amb necessitats especials, reforç escolar a la biblioteca i educació viària a l'escola.


Ideari de RNC

Reclama la declaració unilateral de la independència i el català com a única llengua de Catalunya, estructures d'Estat, Constitució pròpia catalana i referèndum sobre la continuïtat a la Unió Europea. El seu eix social té una àmplia forquilla ideològica, que va des de l'ecologisme, feminisme i proximitat al col·lectiu LGTBI i"la protecció de la població catalana contra els atacs d'odi i catalanofòbics", fins a la declaració de Catalunya com a un "Estat laic d'arrels paganes i catòlic-cristianes" i la defensa del "control i garanties a la immigració, tant dels que venen com pels que vivim aquí. Prohibició del burca o altres símbols d'esclavitud cap a la dona".

ripollet-pol-municipals-renaixença-candidatura-260223-3.jpg