Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PSC, Junts, En Comú Guanyem i ERC signen un acord per al govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

En el ple de constitució del Consell Metropolità d'aquest dijous, 27 de juliol, el màxim òrgan de govern de l'AMB ha escollit a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, com a nou president de l'ens amb un suport gairebé unànime.

Presentació de l'acord de govern a l'AMB per part dels quatre grups metropolitans. Fotos: AMB..
Presentació de l'acord de govern a l'AMB per part dels quatre grups metropolitans. Fotos: AMB.

Els grups metropolitans del Partit dels Socialistes, Junts per Catalunya, En Comú Guanyem i Esquerra Republicana han presentat aquesta setmana un acord per al Govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en aquest mandat 2023-2027 que tot just comença ara. Fruit d'aquest acord, durant el ple de constitució del Consell Metropolità, celebrat aquest dijous, 27 de juliol, el màxim òrgan decisori de l'AMB ha proclamat amb un suport gairebé unànime Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, com a nou president de l'Àrea Metropolitana. Dels 90 consellers i conselleres del Consell Metropolità de l'AMB, 83 han votat a favor. La resta han estat un vot en blanc, un vot nul i una abstenció. Recordem que hi ha dos consellers metropolitans de Ripollet, que són l'alcalde Luis Tirado (PSC) i el tinent d'alcalde Roger Bayó (ERC).

1690452474558.JPG

Jaume Collboni ha estat escollit president de l'AMB gairebé per unanimitat. Foto: AMB.

Els objectius de l'acord entre les quatre forces polítiques tenen un important contingut social, ja que prioritzen la lluita contra les desigualtats socials i a favor de l'equitat de gènere. El text signat dona prioritat a projectes d'abast metropolità, amb la integració urbana d'infraestructures que actualment segreguen el territori, com són les vies de tren o el traçat de les autopistes i carreteres. Així mateix, es mantindrà la tasca de preservar la xarxa metropolitana de parcs, platges i espais fluvials.

DSC_5548.jpg

Moment de la signatura de l'acord de govern. Foto: AMB.

Una altra de les prioritats del govern metropolità és l'accés universal a l'habitatge digne, continuant les polítiques de construcció d'habitatge assequible i de qualitat. Al mateix temps, també s'impulsaran polítiques de rehabilitació i promoció de l'habitatge de lloguer. En aquest sentit, en el seu discurs inicial, el nou president de l'AMB, Jaume Collboni, ha insistit que l'habitatge és "la gran urgència que hem d'atendre i el factor que avui més afecta la vida de joves i famílies, per planificar el seu projecte de vida". Així, ha apuntat a la necessitat urgent de fer front a la pujada desorbitada dels preus.

1690452474400.jpg

Jaume Collboni, durant el seu discurs al Consell Metropolità. Foto: AMB.

Durant el seu parlament en el Consell Metropolità, Jaume Collboni ha fet referència a les principals estratègies del mandat, que recull l'acord signat entre PSC, Junts, En Comú Guanyem i ERC. Collboni ha volgut incidir en algunes prioritats del nou Govern de l'AMB, que són augmentar l'equitat dels ciutadans i dels territoris, la creació d'habitatge, la generació d'ocupació, grans infraestructures de mobilitat, la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament de la zona del Besòs. Per aconseguir-ho, segons Collboni, "són necessaris una política metropolitana ambiciosa i un lideratge metropolità clar, totes dues coses sobre la base de la generositat i el diàleg". El nou president de l'AMB ha afirmat que "pactar i treballar entre forces polítiques diferents és el millor exemple de com entre tots hem anat construint la Barcelona metropolitana: mantenint l'autonomia municipal, les singularitats dels seus 36 municipis i fent del diàleg i la cooperació els nostres instruments".

Redacció ripollet.cat - NdP/JS