Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PSC i ERC fan un balanç positiu dels 100 primers dies de govern

Les dues formacions que conformen l'equip de govern han destacat la feina feta en quatre eixos prioritaris, que són fer de Ripollet una ciutat més neta, més competitiva, que posi les persones al centre i que sigui més transparent i participativa.

L'alcalde de Ripollet, Luis Tirado, acompanyat per tots els membres del govern de coalició entre PSC i ERC, ha fet balanç dels primers 100 dies de Govern Municipal. En roda de premsa, aquest dijous 5 d'octubre, Tirado ha fet un balanç positiu, destacant les gestions realitzades fins al moment en aspectes clau com ara la neteja, la mobilitat, els futurs nous equipaments, l'habitatge social o l'atenció a la gent gran. En contrapunt, l'alcalde també ha donat a conèixer el resultat d'una auditoria interna de comptes de l'Ajuntament, amb un desequilibri pressupostari de gairebé 3,4 M€ a l'exercici 2022 "que haurem d'intentar reduir i mitigar al pròxim pressupost".

"Volem fer de Ripollet una ciutat més neta i millor mantinguda del que havia estat fins ara", ha afirmat l'alcalde, en relació amb el primer eix de treball. En aquest sentit, durant aquests 100 primers dies, el govern de coalició ha aturat la implementació de Ripollet Aporta a les zones on encara no s'havia fet i ha modificat el contracte per augmentar de 2 a 3 dies la recollida a les zones on ja es fa el porta a porta i instal·lar un centenar de contenidors més a la ciutat. A més, es farà una bonificació automàtica a la taxa de recollida per a les famílies que ho facin correctament. Quant a la neteja viària, l'alcalde ha explicat que s'està preparant una auditoria per garantir el compliment del contracte de neteja viària, adjudicat a Urbaser i que s'ha demanat a l'AMB una subvenció de 500.000 € per poder substituir els contenidors d'orgànica durant el 2024, que està previst que s'aprovi al Ple Metropolità de novembre. A més, el Govern Municipal ja ha tingut converses amb empreses proveïdores per poder implantar l'any vinent el test d'ADN a les defecacions dels gossos.

Més i millor transport públic i més ocupació

Fer de Ripollet una ciutat més competitiva en diferents aspectes és un altre dels eixos en què el Govern Municipal ha estat treballant aquests primers 100 dies. Quant a equipaments, s'ha inaugurat la primera fase de reforma del Poliesportiu i ja s'ha signat l'inici del projecte executiu de la segona fase. Pel que fa a mobilitat, l'alcalde ha explicat que aquesta mateixa setmana s'ha reunit amb el vicepresident de l'AMB i amb el secretari general de Transport i Mobilitat de la Generalitat "per exigir millores amb horaris i infraestructures que garanteixin la connectivitat de la ciutat". Tirado ha anunciat que aquesta mateixa setmana la Generalitat ha rebut per part de l'AMB el conveni amb la proposta de la cessió de totes les línies de Ripollet que són de l'AMB. D'altra banda, l'alcalde ha explicat que s'han reunit amb el delegat del Govern a Catalunya i amb el secretari general d'Infraestructures del Govern d'Espanya per aconseguir que arribi el tren a Ripollet.

La competitivitat de la ciutat també implica crear ocupació i justament el mateix dijous, l'alcalde es reunia amb l'empresa Lidl, que té previst ampliar les seves instal·lacions a Ripollet. A més, el Govern Municipal ha mantingut diverses converses amb els propietaris dels terrenys de Sintermetal i amb empreses interessades en el desenvolupament econòmic d'aquests terrenys, amb l'objectiu de generar ocupació a Ripollet.

Una altra de les línies estratègiques de l'actual govern a l'inici de mandat ha estat "fer de Ripollet una ciutat que posi les persones al centre. En aquest sentit, estem treballant en un nou model d'atenció domiciliària, que serà el concert social, on el preu no serà el factor determinant del servei, sinó la qualitat de la prestació a les nostres persones grans", va assegurar l'alcalde. Luis Tirado també ha explicat que s'ha treballat per poder aprovar pròximament al Ple Municipal el conveni amb l'Incasòl per a la construcció de l'escola d'adults i els 85 habitatges de lloguer social. A més, s'han reunit amb diferents agents socials i educatius per posar en marxa un servei de menjador social i per a persones grans. Quant a gent gran, l'alcalde també va anunciar que el pròxim 25 d'octubre té previst reunir-se amb el conseller de Drets Socials de la Generalitat, per avançar en el projecte de la residència i el centre de dia per a la gent gran.

Transparència i participació

A més de treballar per a que aquest mes d'octubre quedin constituïts els diferents òrgans de participació ciutadana, l'alcalde va explicar que l'equip de govern ha programat diferents audiències públiques, a tots els barris de Ripollet, que tindran lloc la setmana vinent i la següent, "per poder donar la cara davant de la població i explicar els canvis del sistema de recollida de residus i la millora real que suposarà".

Quant a transparència, l'alcalde també va explicar que "hem fet una auditoria interna dels comptes de l'Ajuntament i el resultat que ens hem trobat ha estat un desequilibri pressupostari de gairebé 3,4 milions d'euros a l'exercici 2022". En l'anàlisi de la solvència, s'ha detectat que el romanent de tresoreria ha anat decreixent progressivament gairebé fins a un 16% en els darrers 4 anys, el que representa una reducció de prop de 4 milions d'euros i, a més, el fons de maniobra de l'Ajuntament s'ha vist reduït en 7,8 milions d'euros els darrers quatre anys. "El més preocupant és la tensió pressupostària que tenim, amb un desajust entre els ingressos i les despeses de 3,4 milions d'euros, que haurem d'intentar reduir al pròxim pressupost", que s'espera aprovar al novembre, mentre que les ordenances es debatran en un Ple extraordinari, el pròxim 19 d'octubre.

El portaveu d'ERC, Roger Bayó, per la seva part, també ha fet una valoració molt positiva, tant dels primers 100 dies de govern com de l'entesa en la coalició de govern, tot explicant que "des del govern és on tindrem totes les eines per servir millor als ripolletencs i ripolletenques i per desplegar el nostre programa". Bayó ha explicat que aquests primers 100 dies s'han dedicat a fer canvis organitzatius en les seves àrees, per obtenir una estructura forta; s'han reunit amb entitats i ciutadania, i han gestionat el dia a dia. "Estem posant les bases per aconseguir la interculturalitat al carrer; als centres educatius, estem construint la taula de persones migrades, s'està treballant per redefinir els usos dels equipaments municipals i aviat s'endegaran les regidories de barri", ha destacat el tinent d'alcalde d'ERC. La coalició espera presentar el Pla d'Acció Municipal abans que acabi l'any.

Redacció ripollet.cat - NdP