Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El #CarnavaldeCine de Ripollet dona el seu tret de sortida aquest dimecres, 7 de febrer

Del 7 al 14 de febrer, se celebrarà el Carnaval a Ripollet, que inclourà entre altres activitats, la Penjada i Despenjada del Cabraboc, festes per a infants i joves i la gran Rua, amb onze comparses i més d’un miler de participants.

El Carnaval regnarà a Ripollet del 7 al 14 de febrer. La gran Rua de Carnaval torna a esperar una alta participació, unes 1.100 persones, d’11 comparses diferents inscrites. A més, enguany es mantenen els canvis de l’anterior edició i tant el Carnaval Infantil com el Ball Jove es faran davant del Pavelló Municipal Joan Creus. Com és tradicional, el tret de sortida el donaran els Diables de Ripollet i la Colla de Gitanes, dimecres 7 de febrer, amb l’espectacular Penjada del Cabraboc al balcó de Cal Teixell, al costat del Centre Cultural, conduïda pel Xarlatà. Divendres, 9 de febrer, a la tarda, se celebrarà el Carnaval Infantil, a la plaça de Joan Abad, amb l’espectacle familiar Amb ganes de gresca! de Rikus, que continuarà amb la festa per a públic adolescent, amb la DJ Aceitunas Negras.

Dissabte 10 de febrer, centenars de persones desfilaran pel centre de la ciutat, encapçalades pels Diables de Ripollet i la Banda de Música de la Societat Coral “El Vallès”. Es donaran cita a la plantada de les 17.30 h, al carrer de Sarrià de Ter i recorreran les rambles de Sant Jordi i Sant Esteve fins al parc de Gassó Vargas. A la nit, la plaça de Joan Abad acollirà la Festa Jove, amb el punxadiscos i animador Joe Diem. Recordem que és obligatòria l’acreditació amb DNI, NIE o passaport per als menors a partir de 16 anys i que els d’edat inferior hauran d’anar acompanyats d’adults.

El programa finalitzarà amb la Despenjada del Cabraboc el 14 de febrer, Dimecres de Cendra, que enguany presenta novetats. A més de la tabalada dels Diables de Ripollet i els balls de la Colla de Gitanes, conduïdes novament pel Xarlatà, es farà un enterrament simbòlic de la sardina al pati del Centre Cultural i s’oferirà un berenar, a càrrec de l’alumnat dels PFI de Ripollet Impulsa.

CARTELL.jpg

Segons va avançar en roda de premsa el regidor de Cultura, Roger Bayó, acompanyat del regidor Óscar López, el Carnaval 2024 està inspirat en el cinema “perquè el setè art representa un àmbit cultural molt divers, que abasta molts gèneres i totes les edats, com el Carnaval de Ripollet”. En aquesta línia, a partir del 8 de febrer, s’instal·larà un photocall cinematogràfic al Centre Cultural. A més, divendres 9 de febrer, a la tarda, hi haurà micro obert artístic per a les persones que vulguin cantar, recitar o ballar.

En la mateixa presentació del programa, el regidor de Joventut i Educació, Óscar López, va destacar que, fins al 6 de febrer, l’alumnat del Cicle Superior d’Educació Infantil de l’Institut Lluís Companys realitzarà diferents sessions a les escoles sobre “La Llegenda del Vell i la Vella” i l’origen del Cabraboc. També es viurà la disbauxa al Mercat Municipal, així com a les escoles del municipi i al Casal d’Avis, que dimarts 13 de febrer, comptarà amb un ball obert a tothom amb concurs de disfresses inclòs. Finalment, cal afegir que fins al 25 de febrer es podrà participar en el VI Concurs de Carnestoltes de l’AFOCER, amb un màxim de 10 fotografies per persona sobre el Carnaval a Ripollet, amb l’etiqueta #carnestoltes24afocer.

Podeu consultar el programa complet de Carnaval a Ripollet en el següent enllaç.

Redacció ripollet.cat